Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 30. 3. 2016.

| Sport

Stonoteniseri Topličanina izbačeni iz Superlige

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
stonoteniseri-pk.jpg
Prokupački dvojac istovremeno nastupao, suprotno pravilima, i u rumunskoj nacionalnoj ligi; foto: Lj.M.

Prokupački stonoteniseri izbačeni su iz daljeg takmičenja u najjačjoj ligi nakon što su njihovi igrači Lupulesku i Gabrovski, pored domaće, nastupali i u rumunskoj ligi.

Stonoteniserima Topličanina brišu se svi postignuti rezultati u sezoni 2015/16. godine i od naredne sezone mogu nastupati samo u najnižem rangu takmičenja

Izbacivanje iz lige, kako se navodi u najnovijem biltenu Stonoteniskog saveza Srbije, usledilo je nakon što je Stonoteniski klub IMT podneo žalbu u vezi nastupa prkupačkih igrača Lorencija Lupuleskua i Petka Gabrovskog.

Pored nastupa za STK Topličanin, ovi igrači nastupali su i u nacionalnoj ligi Rumunije. Lupulesku je nastupao za CSM Arad, a Gabrovski za CS Mioveni, što je STK IMT dokazao priloženim dokumentima i što je potvrdio rumunski Stonoteniski savez - navodi se u biltenu.

U skladu sa propozicijama ligaških takmičenja, sve mečeve u kojima su zajedno nastupali Lupulesku i Gabrovski, ekipa gubi službenim rezultatom.

Kako saznajemo, dvojica igrača zajedno su nastupali na ukupno 6 mečeva, pa će prokupački klub morati da Stonoteniskom savezu Srbije uplati kaznu u iznosu od 6.000 dinara za svaki od tih mečeva, što ukupno iznosi 36.000 dinara, a rok za izmirenje dugova je petak, 1. april.

U zakonskom roku STK “Topličanin” ima pravo žalbe na odluku rukovodioca Superlige Srbije takmičarskoj komisiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: