Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Svetsko prvenstvo

  • Španija Ukrajina futsal Čair kvalifikacije za Svetsko prvenstvo februar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser6

    Srbija je definitivno u baražu, futsaleri Španije savladali Ukrajinu

    Futsal reprezentacija Španije je savladala Ukrajinu rezultatom 3:1, čime je definitivno obezbedila sebi i srpskom timu plasman u baraž, a za direktan plasman na Svetsko prvenstvo ova dva tima će se boriti u utorak, 4. februara. Meč koji su odigrale Ukrajina i Španija u niškoj hali "Čair" ide na ruku "orlovima", kako rezultatski, tako i zbog toga što su Ukrajinci dobro izmorili Špance.

    detaljnije
  • Srbija Francuska futsal kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2020

    Napeto veče u grotlu "Čaira": Crveni kartoni, odbranjeni penal i trijumf Srbije

    Srbija je najverovatnije u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo u futsalu i prekosutra će se za direktni prolaz na svetsku smotru boriti sa Španijom. A kako je do drugog trijumfa u Grupi B došla pamtiće se dugo, jer je duel sa Francuzima, koji su Srbi dobili sa 4:2, imao sve - neviđenu napetost, koju je dodatno podgrevala raspoložena i strašno bučna publika na tribinama niškog "Čaira", potpunu predanost oba tima, dva crvena kartona i penal koji je Nemanja Momčilović odbranio.

    detaljnije
  • futsal Srbija Ukrajina Nemanja Momčilović

    Futsal reprezentacija Srbije danas protiv Francuske: Jaki su, ali izmoreni

    Veliki korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo načinila je Srbija juče pobedivši Ukrajinu, a ukoliko danas, 2. februara, savlada Francusku, sigurno će se naći na poziciji koja vodi u baraž. Taj meč igra se od 16:30 u hali "Čair", a sudeći prema onome što su oba tima prikazala juče - biće teško i neizvesno.

    (1) detaljnije
  • Spanija - Francuska futsal Čair kvalifikacije za Svetsko prvenstvo februar 2020 naslovna foto Južne vesti Vanja Keser

    Napeto i žestoko u duelu Španije i Francuske, favorit ipak slavio

    Neće Srbima biti nimalo lako u narednim takmičarskim danima ukoliko je suditi po onome što su u drugom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u hali "Čair" prikazale selekcije Španije i Francuske. Oštra igra, žučna borba, požrtvovanost i srčanost krasili su oba sastava, Francuzi su se držali "u životu" 25 minuta, ali su u poslednjih 15 Španci pokazali zašto su višestruki svetski i evropski prvaci i slavili sa 3:1.

    (1) detaljnije
  • futsal kvalifikacije za Svetsko prvenstvo Srbija Ukrajina

    Prvi korak ka Svetskom prvenstvu: Futsaleri Srbije savladali Ukrajinu

    Verovatno najvažniju pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo futsaleri Srbije su ostvarili prvog dana takmičenja, pošto su savladali Ukrajinu, u meču koji, suprotno svim očekivanjima, nije pružio neizvesnost. Predvođeni raspoloženim golgeterom Markom Pršićem i golmanom Nemanjom Momčilovićem, "orlovi" su pred punom halom "Čair" slavili sa 5:2.

    detaljnije
  • Miloš Simić

    Kapiten futsal reprezentacije: Niška publika nije pozorišna, neka tako bude i sada

    Niš je grad futsala, kaže kapiten Srbije u ovom sportu Miloš Simić, pa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koje se od danas od 4. februara održavaju u hali "Čair", očekuje samo da se publika ponaša kao i ranije - da bude "živa" i učestvuje na utakmici. Simić smatra da će tako uspeti da savladaju Ukrajinu, te da će onda sve ići kako treba, a u emisiji "15 minuta" govorio je i o stanju u domaćem futsalu, čarima seoskih turnira, te dobrim i lošim stranama ulaska Crvene zvezde na futsal scenu.

    (1) detaljnije
  • Reprezentacije Srbije u futsalu trening januar 2020 2 foto Južne vesti Vanja Keser

    Futsaleri spremni za "Čair": Da se ponovi meč sa Ukrajinom iz 2016.

    Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo počinju sutra, 1. februara u hali “Čair”, a u srpskom timu kažu da su spremni za veliki izazov i duele sa Ukrajincima, Špancima i Francuzima. Na otvaranju će dočekati Ukrajince, a reprezentativac Srbije Marko Pršić priželjkuje reprizu četvrtfinala Evropskog prvenstva pre četiri godine, kada su "orlovi" savladali Ukrajinu pogotkom kapitena Miloša Simića u poslednjoj sekundi.

    (3) detaljnije
  • futsal

    Prodaja karata za kvalifikacije za SP u futsalu ipak od četvrtka

    Iako je prvobitno bilo najavljeno da će ulaznice za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u futsalu moći da se kupe počev od srede na biletarnici hale "Čair", u Fudbalskom savezu Srbije su ipak odučili da prodaju pomere za dan kasnije. Tako će građani karte za neki od šest mečeva u hali "Čair" moći da kupe od četvrtka, 30. januara, na istom mestu.

    (7) detaljnije
  • Futsal Kocić Aksentijević

    Širi spisak futsal reprezentacije bez Aksentijevića i Kocića

    Selektor Srbije Goran Ivančić saopštio je širi spisak futsalera za poslednju rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će se igrati u hali "Čair" od 1. do 4. februara. Na spisku nema dvojice južnjaka koji spadaju među najbolje srpske - Mladena Kocića i Miodraga Aksentijevića, dok su svoje mesto pronašli igrači dva niška prvoligaša Nenad Rančić i Denis Ramić, kao i Prokupčanin Nemanja Momčilović.

    detaljnije
  • Nina Stanisavljević Andrija Petkovi

    Svetsko prvenstvo u plivanju: Stanisavljevićeva oborila rekord Nađe Higl

    Budimpešta je prethodnih dana okupila najbolje svetske juniore, među njima Leskovčanku Ninu Stanisavljević i Nišliju Andriju Petkovića. Iako se tim Srbije vratio kući bez ijedne medalje, Stanisavljevićeva je tokom ovog takmičenja oborila tri nacionalna rekorda, a najznačajniji je bio onaj na 50 m prsno, disciplini u kojoj je prestigla svetsku prvakinju Nađu Higl.

    (2) detaljnije
  • Milica Stanković i Sara Stojanović sinrono plivanje sinhrone plivačice

    Nišlijke na prvom Svetskom prvenstvu u sinhronom plivanju

    Za dva dana počeće prvo Svetsko prvenstvo u sinhronom plivanju za kadete, a tim Srbije činiće tri plivačice, od čega dve Nišlijke - 14-godišnje Milica Stanković i Sara Stojanović nadmetaće se u disciplini duet.

    (2) detaljnije
  • Nina Stanisavljević Andrija Petkovi

    Leskovčanka i Nišlija nadmeću se na Svetskom juniorskom prvenstvu u plivanju

    Polovinu reprezentacije Srbije na Svetskom juniorskom prvenstvu čine južnjaci - Nišlija Andrija Petković i Leskovčanka Nina Stanisavljević, koji su sa još dvoje najboljih domaćih plivača doputovali u Budimpeštu gde sutra počinje ovo takmičenje. Leskovčanka će se nadmetati od prvog do poslednjeg dana, s obzirom na to da se takmiči u 6 disciplina, dok će Nišlija u bazen 22. avgusta, pošto će nastupiti u dve discipline.

    detaljnije
  • Filip i Andrija Stanković

    Nišlijama titule svetskih kik-boks šampiona u IKF organizaciji

    U kategoriji do 79, 5 kg Nišlija Andrija Stanković savladao je američkog borca Džosiaha Njutona i osvojio titulu svetskog šampiona u amaterskom kik-boksu u Internacionalnoj kik-boks federaciji (IKF). Na ovom takmičenju je isti uspeh ostvario i njegov sugrađanin Aleksandar Minić, koji se okitio zvanjem svetskog šampiona u kategoriji do 82 kg.

    (1) detaljnije
  • Valentina Nejković Saša Gacik i Vladimir Živković atletika ultramaraton AK Radnički

    Niška atletičarka pre do norme za Svetsko prvenstvo, nego do sponzora

    U Francuskoj će ove jeseni biti održano Svetsko prvenstvo u ultramaratonu, a normu u disciplini 24 sata ispunila je Nišlijka Valentina Nejković, inače doktor tehničkih nauka. Iako državna prvakinja i rekorderka u ovoj disciplini, ona kaže da nema nikakvu finansijsku podršku - ni od sponzora, a ni od Grada.

    detaljnije
  • skijaksi klub nis

    Skijaš iz Niša u finalu Svetskog prvenstva

    Veliki uspeh na Svetskom prvenstvu u skijanju, koje se održava u švedskom ski-centru Are, ostvario je član Skijaškog kluba Niš Strahinja Stanišić koji je osvojio osmo mesto u kvalifikacionoj trci i tako se plasirao u finale veleslaloma.

    (1) detaljnije
  • takmicarke-tk-astra-nis,-foto-as

    Nišlija kao selektor vodi reprezentaciju Srbije na Svetsko prvenstvo u tekvondou

    Na Svetskom tehničkom prvenstvu u tekvondou, od 15. do 19. novembra na Tajvanu, Niš će imati predstavnika, jer će trener Tekvondo kluba Astra iz Niša Aleksandar Stamenković kao selektor voditi reprezentaciju Srbije. Prethodnog vikenda takmičari Astre imali su puno uspeha na turniru u Sofiji.

    (5) detaljnije
  • Karate reprezentacija Mijalković Uroš

    Poraz karatiste iz Pirota na Svetskom prvenstvu

    U svom prvom meču, karatista iz Pirota Uroš Mijalković poražen je na Svetskom prvenstvu u Madridu, pošto je bolji od njega bio Belorus Anton Isakau.

    detaljnije
  • Karate reprezentacija Mijalković Uroš

    Piroćanac na Svetskom prvenstvu u karateu

    Nikad veću težinu nije imalo Svetsko prvenstvo u karateu, s obzirom na to da će po prvi put borci prikupljati bodove za Olimpijske igre. Među najboljim svetskim karatistima u Madridu će se nadmetati i Piroćanac Uroš Mijalković, koji kaže da je spreman za ovaj izazov, jedan od najvećih u dosadašnjoj karijeri.

    (1) detaljnije
  • ritmicka-gimnastika.jpg

    Tri niška gimnastičara na Svetskom prvenstvu

    Na Šampionatu sveta, koje će od 25. oktobra do 3. novembra biti održano u Dohi, Gimnastički klub Niš će imati troje predstavnika jer će u ženskoj konkurenciji nastupiti Jelena Stamenković, dok će se kod muškaraca nadmetati Miloš Paunović i Petar Veličković.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: