Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:50, 6. 6. 2016.

| Sport

Više od 700 osnovaca na Sportskim igrama mladih u Kuršumliji

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
PK-SIM.jpg
Najbolji će se takmičiti na državnom finalu u Beogradu; foto: igremladih.rs

Više od 700 osnovaca iz Topličkog okruga takmičilo se tokom vikenda u malom  fudbalu, košarci, tenisu, šahu i drugim igrama na više terena u Kuršumliji u okviru Sportskih igara mladih Srbije.

Prema rečima organizatora, deca sa juga Srbije pokazala su da su i te kako privržena sportu, druženju i fer-pleju.

Na takmičenju u stonom tenisu najuspešniji su bili Milena Krpić i Andrija Đurić, dok je u tenisu pobedio Miloš Novaković.

U uličnom basketu pobedu su odneli timovi Poll room (dečaci) i No name (devojčice), dok je u igri „između dve vatre“ najbolja bila ekipa koja se takmičila pod nazivom Tigrovi (odeljenje IV/2).

Tamara Pećaranin i Nikola Marković pobedili su u šahu, dok su u malom fudbalu briljirali dečaci iz Osnovne škole „Miloje Zakić“.

Osvajanjem prvih mesta u Kuršumliji mali sportisti obezbedili su učešće na nacionalnom finalu Sportskih igara mladih Srbije 2016. koje će biti održano krajem jula u Beogradu. Ukoliko budu bili jednako uspešni i na nivou države, čeka ih takmičenje na Međunarodnom finalu Igara u Splitu, na kom će učestvovati i deca iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine - rekla je Slađana Moldovan, portparol ove manifestacije.

Sportske igre mladih su najmasovnija balkanska manifestacija za decu i omladinu, a osnovni cilj Igara je promocija zdravog života, druženja i fer-pleja.

Pored toga što potpuno besplatno mogu da se takmiče u više sportskih disciplina, deca imaju mogućnost da upoznaju vršnjake iz Srbije i regiona i steknu nova prijateljstva.

Osnovci iz Topličkog kraja koji su propustili takmičenje u Kuršumliji, mogu da se prijave za nadmetanje u bilo kom drugom gradu-domaćinu Igara u Srbiji, što važi i za decu koja su se već takmičila ove godine, kako u Kuršumliji, tako i u drugim gradovima, bilo da su pobedili ili da nisu zadovoljni plasmanom u svom gradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: