Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:51, 14. 1. 2017.

| Sport

Vojvodina ponovo prejaka za Nišlije

Autor:Izvor:
Odbojkaši
Sledeća utakmica u Staroj Pazovi; Foto: arhiva JV

Zaslužili su niški odbojkaši makar set u okršaju sa umornom Vojvodinom, ali sreća i koncentracija u najvažnijim trenucima nisu bili na njihovoj strani, pa su i pored odlične partije poraženi u "Čairu" maksimalnim rezultatom 0:3 (23:25, 20:25, 21:25) u utakmici 11. kola Superlige.

Najefikasniji igrači bili su Danilo Pavlović i Milan Stojković iz redova domaćina, kao i Novosađanin Miran Kujundžić, svi sa po 12 poena.

Nišlije su bolje počele meč, ali su ih zbog nekoliko grešaka Vojvođani stigli i na tehnički tajm aut otišli sa 2 poena prednosti. Ipak, jaki servisi Stojkovića su pomogli i doveli domaće na 14:12. Sledi period igre poen za poen gde niko ne uspeva da veže više od dva poena, uglavnom zbog grešaka i to već pri servisu. U samom finišu Novosađani su uspeli da se odvoje na 21:23, Nišlije ih stižu, ali ipak gube deonicu.

Ujednačena borba nastavila se i početkom drugog perioda, ali uz češće minimalno vođstvo izabranika trenera Svetozarevića. Uz 3 dobro isplanirana napada igrači Vojvodine stigli su do +2, ali smeč i 2 bloka Mijalkovića, uz nezgodne servise Pavlovića vratili su meč u egal. Precizni udarci odbojkaša Nedžada Osmankaca doneli su im 4 poena prednosti pred kraj sata (16:20). Bilo je naznaka da će se niški tim rezultatski vratiti, ali gosti ulaze u ritam i koriste drugu od 5 set lopti.

Kako su Novosađani završili drugu, tako su i počeli treći deonicu. Do tehničkog tajm auta su imali +5, koje su u nastavku sačuvali. Delovalo je kao da flot servisi Jovića mogu da poremete goste, ali Kujundžić je uzvratio istom merom i vratio značajnu prednost svom timu. Na samom kraju kada su Vojvođani već bili poen do pobede, domaći igrači su se opustili i zaigrali odlično, ali je razlika bila prevelika da bi mogla da se nadoknadi.

U sledećem kolu, OK Niš će otputovati u Staru Pazovu, gde ih čeka utakmica protiv Jedinstva, fenejraša koji je u dosadašnjem toku prvenstva ostvario samo jednu pobedu.

NIŠ - VOJVODINA 0:3 (23:25, 20:25, 21:25)


Hala Čair, Niš

Sudije: Simonović i Kovačević

NIŠ: Lukić 6, Rakić, Pejčić, Jović 1, Pavlović 12, Miloš Stojković 3,Brčić 3, Rajković, Milan Stojković 12, Kostadinović (libero), Pržić 13, Mijalković 8.

VOJVODINA: Simić 3, Ilinčić, Stanković 4, Petrović 11, Vojvodić, Premović 9, Nadaždin, Kujundžić 12, Peković (libero), Mehić 9, Radović 4, Kovačević.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: