Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Fondacija Alek Kavčić

  • deca djaci KOSTA

    Niški programer donirao prvacima udžbenike, ali većina krenula u školu sa knjigama koje škola preporučuje

    Programer i di-džej iz Niša Dušan Filipović u nadi da, kako kaže, učini dobro delo odlučio je da donira udžbenike Fondacije Alek Kavčić prvacima Osnovne škole “Njegoš”. Roditeljima koji su to prihvatili, podelio je udžbenike u maju, ali su oni ipak do septembra obezbedili udžbenike izdavača koje je škola preporučila i sa njima poslali decu u školu. Pojedini roditelji smatraju da su pali na “testu iz ljudskosti”, a direktor škole kaže da je stručni kadar odabrao najbolje udžbenike za decu, ali da će donaciju moći da koriste kao pomoćno sredstvo.

    (20) detaljnije
  • deca djaci KOSTA

    Cene udžbenika za osnovnu školu i preko 17.000 dinara - skuplji udžbenici češći izbor škola

    Kraj školske godine za roditelje znači i početak pripreme za narednu jer već moraju da krenu sa uplatama za udžbenike za sledeći razred. Iz godine u godinu, to je kako kažu, novi udar na njihov džep jer iako se nadaju da će cene udžbenika početi da padaju svake godine ih iznenade. Za pojedine razrede, cene idu i preko 17.000 dinara, dok roditelji prvaka za početak školovanja moraju da izdvoje preko 10.000 dinara samo za udžbenike. Na primer, knjige za peti razred su od 4.000 preko Fondacije Kavčić do 12.000 dinara kod stranih izdavača koje škole češće odaberu.

    (7) detaljnije
  • knjige, alek kavcic

    Niški osnovci dobili besplatne udžbenike Fondacije “Alek Kavčić”

    Zahvaljujući inicijativi svog učitelja Dejana Petrovića, učenici trećeg razreda Osnovne škole “Učitelj Tasa” dobili su besplatne udžbenike za narednu godinu Fondacije “Alek Kavčič” za narednu godinu školsku godinu. Učitelj kaže da su udžbenici Fondacije povoljni i kvalitetni, a roditelji ističu da im je sada rasterećen kućni budžet.

    (7) detaljnije
  • dom-vojske-Vanja-Keser

    Alek Kavčić o besplatnim udžbenicima na tribini u Nišu

    Roditelji, prosvetni radnici, direktori škola i predstavnici lokalnih samouprava biće u prilici 4. februara od 18 sati u Domu Vojske da prisustvuju tribini na kojoj će moći da se informišu i razreše sve nedoumice oko udžebenika koje nudi Fondacija "Kavčić".

    (4) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: