Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

OŠ Hristo Botev

 • Od septembra u obogaćenom jednosmenskom radu

  Brojne aktivnosti za dimitrovgradske osnovce i posle nastave

  Izučavanje nemačkog jezika, učešće u kreativnim radionicama ili sviranje u školskom duvačkom orkestru, samo su neke od aktivnosti koje će od početka nove školske godine biti ponuđene učenicima Osnovne škole "Hristo Botev" u Dimitrovgradu. Aktivnosti će biti realizovane u sklopu pilot projekta "obogaćenog jednosmenskog rada" po kome će deca i posle završetka časova moći da ostanu u školi.

  detaljnije
 • Škola u prelepom ambijentu kanjona Jerme

  Zbog seoske škole sa dva đaka, učiteljica napustila rad u gradu

  Dva učenika, jedan prvak i jedan koji pohađa drugi razred, jedini su đaci isturenog odeljenja dimitrovgradske škole “Hristo Botev” u selu Trnski Odorovci, a sa njima radi učiteljica Ana Lekov, koja ima preko 30 godina radnog iskustva, i koja ističe da joj je jedna od najboljih odluka u životu da radi u ovoj školi u brdsko-planinskom selu sa manje od 100 stanovnika.

  (10) detaljnije
 • Vredan poklon đacima u Dimitrovgradu

  Đaci u Dimitrovgradu na poklon dobili klavir iz 1904. godine

  Zahvaljujući vrednom poklonu koji su dobili od Udruženja "Šopsko oro" iz Pančeva, četrdesetak učenika Osnovne škole "Hristo Botev" u Dimitrovgradu koji pohađaju izdvojeno odeljenje muzičke škole iz Pirota, svoje časove klavira imaće na ovom instrumentu, umesto na pianinima na kojima su do sada vežbali. Da bi đaci zasvirali na ovom instrumentu potrebno je samo da se klavir naštimuje.

  detaljnije
 • 490x370-skola-ilustracija-KOsta-JUZNE-VESTI.jpg

  Dimitrovgradske škole podržavaju štrajk prosvetara

  Osnovna škola “Hristo Botev” i Gimnazija “Sveti Kirilo i Metodije” podržavaju štrajk prosvetnih radnika u Srbijii u njima su časovi skraćeni na 30 minuta.

  (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Zasto kažeš Doljevčani, a misliš na Pukovčani?

Nikola Ranđelović Čitalac

Tekst: Doljevčani kidnapovali i pretukli Slovenca zbog droge