Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

likvidacija

 • Sportska hala u Prokuplju gde je delom smestena TSO lj.m.

  Radnicima Sportskog centra u Prokuplju duže od mesec dana nerešen status nakon likvidacije preduzeća

  Nakon odluke Privrednog suda o pokretanju likvidacije prokupačkog Sportskog centra od 16. avgusta ove godine, status 67 radnika u stalnom radnom odnosu kojima do danas nije raskinut ugovor o radu je nejasan, a novoizabrani likvidacioni upravnik iz Niša Bratislav Rajković kaže da je u startu napravljena greška jer je svima morao da se prekine ugovor o radu sa tim datumom. On nije mogao da komentariše kako će taj problem biti rešen, ali je pozvao zaposlene, kao i sve poverioce da prijave potraživanja zaključno sa polovinom avgusta, a isplata će biti, kaže, nakon završenog procesa likvidacije.

  (2) detaljnije
 • Skupština Prokuplja

  Izabran novi likvidacioni upravnik Sportskog centra u Prokuplju, deo radnika ipak ostaje do gašenja

  Iako je po prvoj odluci trebalo da svi radnici Sportskog centra dobiju otkaz danom registracije odluke o likvidaciji, izmenom na današnjoj sednici Skupštine deo njih će ipak ostati da radi do konačnog gašenja centra. Nadležni pojašnjavaju da je odluka promenjena iz praktičnih razloga, jer tokom prelaska imovine Sportskog centra u vlasništvo Grada neko će morati da obavlja poslove u tim objektima poput sportske hale, bazena, odmarališta Beli Kamen, pa je odlučeno da neki ostanu do okončanja postupka.

  detaljnije
 • Skupština Prokuplja

  Sutra sednica Skupštine Prokuplja, menja se likvidacioni upravnik Sportskog centra

  Razrešenje dosadašnjeg likvidacionog upravnika koji je pre toga bio i v.d. direktor Sportskog centra u Prokuplju Živana Vladimirovića, postavljenje profesionalnog likvidacionog upravnika sa licencom, kao i brisanje stavke o otkazu radnika stupanjem na snagu odluke o likvidaciji, samo su neke od tačaka sutrašnje sednice Skupštine Prokuplja koja je zakazana za 10 sati.

  (1) detaljnije
 • Sportska hala u Prokuplju, sediste TSO

  Počela likvidacija prokupačkog Sportskog centra - poziv za poverioce i dužnike da prijave potraživanja

  Nakon odluke o ukidanju Sportskog centra u Prokuplju koja je doneta pre mesec dana, likvidacija je pre 4 dana registrovana u Privrednom sudu, a likvidacioni upravnik je pozvao poverioce i dužnike da u roku od 90 dana prijave svoja potraživanja ili izmire obaveze prema ovoj ustanovi. Iako nema preciznih podataka kolika su dugovanja ili potraživanja Sportskog centra, saznajemo da nisu velika i da se većina odnosi na dugovanja sportskih klubova koji nisu platili korišćenje termina u hali.

  (2) detaljnije
 • Skupština Pk

  Ugašen Sportski centar u Prokuplju - 67 radnika ostalo bez posla, obećana im otpremnina od 10 prosečnih plata

  Jednoglasnom odlukom svih prisutnih odbornika na današnjoj sednici Skupštine Prokuplja ukinuta je ustanova Sportski centar, čime bez posla ostaje 67 radnika, kojima su nadležni obećali da će im na ime otpremnine isplatiti 10 prosečnih plata u Srbiji. Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović je odluku obrazložio problemom viška radnika u javnim ustanovama, kao prevelikim subvencijama koje je ovaj centar dobijao, a da za to nisu pružali nikakve usluge.

  (13) detaljnije
 • Sportska hala u Prokuplju gde je delom smestena TSO lj.m.

  Gradska vlast u Prokuplju gasi Sportski centar, bez posla ostaje oko 70 radnika

  Nepostojanje uslova za obavljanje delatnosti, ali i nemogućnost da se delatnost obavlja na racionalniji način, razlozi su, bar oni koji su navedeni, da prokupačka vlast pokrene likvidaciju, odnosno gašenje Sportskog centra u čijem sastavu su i Sportska hala "dr Zoran Đinđić", odmaralište Beli kamen, Sokolski dom i gradski bazen. Ukoliko Odluku Gradskog veća odbornici usvoje na sednici zakazanoj za 22. jul, zaposleni, njih oko 70, dobiće otpremnine u visini od 10 prosečnih zarada, a imovina će preći u nadležnost Grada.

  (15) detaljnije
 • BIC

  Biznis inkubator centar u Nišu pred gašenjem

  Nakon 10 godina postojanja, Biznis inkubator centar (BIC) koji je bio dom mnogim malim preduzetnicima i zapošljavao desetine Nišlija, najverovatnije će, zbog teške finansijske situacije, prestati sa radom.

  (15) detaljnije