Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

reprezentacija

  • Srbija Francuska futsal kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2020

    Napeto veče u grotlu "Čaira": Crveni kartoni, odbranjeni penal i trijumf Srbije

    Srbija je najverovatnije u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo u futsalu i prekosutra će se za direktni prolaz na svetsku smotru boriti sa Španijom. A kako je do drugog trijumfa u Grupi B došla pamtiće se dugo, jer je duel sa Francuzima, koji su Srbi dobili sa 4:2, imao sve - neviđenu napetost, koju je dodatno podgrevala raspoložena i strašno bučna publika na tribinama niškog "Čaira", potpunu predanost oba tima, dva crvena kartona i penal koji je Nemanja Momčilović odbranio.

    detaljnije
  • futsal Srbija Ukrajina Nemanja Momčilović

    Futsal reprezentacija Srbije danas protiv Francuske: Jaki su, ali izmoreni

    Veliki korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo načinila je Srbija juče pobedivši Ukrajinu, a ukoliko danas, 2. februara, savlada Francusku, sigurno će se naći na poziciji koja vodi u baraž. Taj meč igra se od 16:30 u hali "Čair", a sudeći prema onome što su oba tima prikazala juče - biće teško i neizvesno.

    (1) detaljnije
  • Spanija - Francuska futsal Čair kvalifikacije za Svetsko prvenstvo februar 2020 naslovna foto Južne vesti Vanja Keser

    Napeto i žestoko u duelu Španije i Francuske, favorit ipak slavio

    Neće Srbima biti nimalo lako u narednim takmičarskim danima ukoliko je suditi po onome što su u drugom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u hali "Čair" prikazale selekcije Španije i Francuske. Oštra igra, žučna borba, požrtvovanost i srčanost krasili su oba sastava, Francuzi su se držali "u životu" 25 minuta, ali su u poslednjih 15 Španci pokazali zašto su višestruki svetski i evropski prvaci i slavili sa 3:1.

    (1) detaljnije
  • futsal kvalifikacije za Svetsko prvenstvo Srbija Ukrajina

    Prvi korak ka Svetskom prvenstvu: Futsaleri Srbije savladali Ukrajinu

    Verovatno najvažniju pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo futsaleri Srbije su ostvarili prvog dana takmičenja, pošto su savladali Ukrajinu, u meču koji, suprotno svim očekivanjima, nije pružio neizvesnost. Predvođeni raspoloženim golgeterom Markom Pršićem i golmanom Nemanjom Momčilovićem, "orlovi" su pred punom halom "Čair" slavili sa 5:2.

    detaljnije
  • Miloš Simić

    Kapiten futsal reprezentacije: Niška publika nije pozorišna, neka tako bude i sada

    Niš je grad futsala, kaže kapiten Srbije u ovom sportu Miloš Simić, pa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koje se od danas od 4. februara održavaju u hali "Čair", očekuje samo da se publika ponaša kao i ranije - da bude "živa" i učestvuje na utakmici. Simić smatra da će tako uspeti da savladaju Ukrajinu, te da će onda sve ići kako treba, a u emisiji "15 minuta" govorio je i o stanju u domaćem futsalu, čarima seoskih turnira, te dobrim i lošim stranama ulaska Crvene zvezde na futsal scenu.

    (1) detaljnije
  • Reprezentacije Srbije u futsalu trening januar 2020 2 foto Južne vesti Vanja Keser

    Futsaleri spremni za "Čair": Da se ponovi meč sa Ukrajinom iz 2016.

    Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo počinju sutra, 1. februara u hali “Čair”, a u srpskom timu kažu da su spremni za veliki izazov i duele sa Ukrajincima, Špancima i Francuzima. Na otvaranju će dočekati Ukrajince, a reprezentativac Srbije Marko Pršić priželjkuje reprizu četvrtfinala Evropskog prvenstva pre četiri godine, kada su "orlovi" savladali Ukrajinu pogotkom kapitena Miloša Simića u poslednjoj sekundi.

    (3) detaljnije
  • maja miljković košarkašica

    Leskovačka košarkašica ponovo u timu Marine Maljković

    Nakon što je prošle godine bila deo košarkaške ekipe reprezentacije Srbije koja se sa Evropskog prvenstva vratila sa bronzom, Leskovčanka Maja Miljković pozvana je na pripreme za Olimpijski kvalifikacioni turnir.

    detaljnije
  • Jurica stanković kina snoubord

    Nišlija na čelu kineske reprezentacije, priželjkuje istorijske rezultate

    Višestruki državni prvak, nekadašnji selektor Srbije i Grčke Jurica Stanković preuzeo je tim kineske paraolimpijske snoubord reprezentacije, sa kojim ima jedan cilj - da ispiše nove strane istorije najmnogoljudnije nacije na svetu. Nišlija je oduševljen uslovima za trening, kaže da je sam napravio stazu za dve discipline, ali i odnosom države prema paraolimpijcima.

    (1) detaljnije
  • Nikola Lazarević Nenad Borovčanin Omladinska zlatna rukavica boks

    Na pripremama bokserskih reprezentacija i šest južnjaka

    Priliku da provere formu pod budnim okom selektora Milana Piperskog imaju trenutno Nišlija Nikola Lazarević, Lebančanin Marko Docić i Leskovčanin Andrej Pešić koji su na pripremama seniorske reprezentacije Srbije. U Banji Koviljači priprema se omladinska reprezentazija, na čelu sa selektorom Draganom Vasiljevićem, a među odabranima su i Vlasotinčanin Milan Stanojević, kao i Piroćanci Ognjen Antić i Saša Nikolić.

    detaljnije
  • foto vanja keser

    Od srede u prodaji karte za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u futsalu

    Hala "Čair" u Nišu biće od 1. do 4. februara 2020. godine poprište futsal borbi reprezentacija Srbije, Španije, Ukrajine i Francuske za mesto koje vodi na Svetsko prvenstvo koje će septembra i oktobra biti u Litvaniji. Ulaznice za mečeve, po cenama od 100 i 200 dinara, u prodaji su od srede, 29. januara na blagajni hale "Čair".

    detaljnije
  • Futsal Kocić Aksentijević

    Širi spisak futsal reprezentacije bez Aksentijevića i Kocića

    Selektor Srbije Goran Ivančić saopštio je širi spisak futsalera za poslednju rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će se igrati u hali "Čair" od 1. do 4. februara. Na spisku nema dvojice južnjaka koji spadaju među najbolje srpske - Mladena Kocića i Miodraga Aksentijevića, dok su svoje mesto pronašli igrači dva niška prvoligaša Nenad Rančić i Denis Ramić, kao i Prokupčanin Nemanja Momčilović.

    detaljnije
  • Aleksa Cvetković Jovan Serafimović VK Nais

    Vaterpolista Naisa sa svetskim srebrom: Privilegija je igrati za reprezentaciju

    Složni su trener VK Nais Jovan Serafimović i centar Aleksa Cvetković da je nastup za niški tim bio odskočna daska za mladog vaterpolistu, te da je ovo imalo velikog uticaja na poziv u juniorsku reprezentaciju Srbije. Na Svetskom prvenstvu u Kuvajtu "delfini" su osvojili srebro, a 19-godišnjak je rekao za klupski sajt da je bila privilegija nastupati za nacionalni tim.

    (2) detaljnije
  • Futsal reprezentacija Srbije

    Srbija i Ukrajina otvaraju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u futsalu u Nišu

    Mečevi "grupe smrti", kako je prozvana zbog toga što će se za plasman na Svetsko prvenstvo kroz nju boriti Španija, Francuska, Ukrajina i Srbija, igraće se od 1. do 4. februara u niškoj hali "Čair". Nadmetanje će otvoriti duel Srbije i Ukrajine, kako je objavila UEFA, a u Fudbalskom savezu Srbije kažu da će uskoro biti i informacija o ulaznicama.

    (1) detaljnije
  • Nemanja Jovanović Vinter sport

    Jedan futsaler Vranja i dvojica Vinter sporta na spisku B reprezentacije

    Revijalna utakmica u Višegradu poslužiće selektoru futsal reprezentacije Srbije Goranu Ivančiću da zaključi na koga se od igrača koji nastupaju u domaćem prvenstvu može osloniti u budućnosti. Tako je spisak sastavaljen isključivo od ovih futsalera, a na njemu su se našla trojica koji nastupaju za klubove sa juga - Nemanja Jovanović i Nenad Rančić iz niškog Vinter sporta i Miloš Trajković iz Vranja.

    detaljnije
  • kovac

    Okupila se odbojkaška reprezentacija, na širem spisku i igrač OK Niša

    Pripreme za evropske kvalifikacije za Olimpijske igre koje će naredne godine biti održane u Tokiju, počeli su u Kragujevcu odbojkaši Srbije, a među 30 pozvanih igrača je i Davide Kovač, član Odbojkaškog kluba Niš . Aktuelni prvak Evrope će pripreme odraditi u Kragujevcu i Beogradu, a turnir je na programu od 5. do 10. januara u Berlinu.

    (5) detaljnije
  • odbojkašice

    Stručni štab pionirske odbojkaške reprezentacije u "Čairu" tragao za talentima

    Treneri ženske pionirske reprezentacije Srbije i sportska direktorka testirali su mlade odbojkašice sa juga u hali "Čair". Konačne odluke o tome ko je zadovoljio kriterijume za reprezentaciju Odbojkaški savez Srbije nije saopštio, ali je ovaj trening poslužio, kažu, da se stekne što bolji uvid o mogućnostima odbojkašica.

    detaljnije
  • Boris Radivojević debitant u dresu Srbije; foto: RK Železničar

    Jedan rukometaš Železničara na spisku reprezentacije

    Na širem spisku potencijalnih reprezentativaca na Evropskom prvenstvu 2020, među 28 imena nalazi se i levo krilo niškog Železničara Boris Radivojević, jedan od tri debitanta u nacionalnom dresu. Šampionat Starog kontinenta je od 9. do 26. januara u Austriji, Švedskoj i Norveškoj.

    detaljnije
  • Marko Podraščanin odbojkaška reprezentacija Srbije

    Niš na korak od domaćinstva odbojkaškoj Ligi nacija

    Aktuelni evropski prvaci ili prvakinje u odbojci mogli bi da zaigraju u niškoj hali "Čair" narednog leta, ukoliko izveštaj predstavnika krovne odbojkaške organizacije (FIVB) o smeštajnim kapacitetima Niša i hale "Čair" bude pozitivan. U Nišu bi se igrao jedan od vikenda Lige nacija za odbojkaše ili odbojkašice.

    detaljnije
  • Srbija Rusija reprezentacija fudbal Čair

    Sporne situacije, neefikasnost Srbije i pobeda ruskih fudbalera na "Čairu"

    Inicijativa je ono što nikako nije manjkalo Srbiji u utakmici protiv Rusije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine. Ipak, efikasnost je nije ispratila, "baćuške" su na "Čairu" iskoristile maltene jedine dve prave prilike i slavile sa 2:0. Oko 6.000 Nišlija ispratilo je ovaj duel, atmosfera je bila prava sportska, a dobar deo publike činila su deca, koja su bila i najglasnija.

    (1) detaljnije
  • braća ilić

    Fudbaler Mančester sitija i "orlić" Ivan Ilić: Za reprezentaciju bih stao i na gol

    Sa reprezentacijom Srbije, koja danas na “Čaru” dočekuje Rusiju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, nalaze se i dvojica Nišlija - braća Luka i Ivan Ilić, inače fudbaleri Mančester sitija, koji su na pozajmici u holandskoj Bredi. Iako mu više prija da igra zadnjeg veznog, mlađi Ivan je u prošlom meču nacionalne selekcije zaigrao beka, ali kaže da mu za reprezentaciju ništa nije teško, pa ni da stane na gol.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: