Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 21. 12. 2015.

| Zabava

Veliko interesovanje Bugara za doček 2016. u Pirotu

Autor:Milan MitićIzvor:Južne vesti
index.jpg
Prednovogodišnja atmosfera u gradu gde su sva mesta za doček popunjena; foto: M. Nešić

Pirot će i ove godine biti omiljena destinacija za Bugare koji će Novu godinu dočekati u ovom gradu, nakon što su njihove agencije zakupile mnoga mesta u kafanama i restoranima, pa su 2 nedelje pred doček svi ugostiteljski kapaciteti u Pirotu i okolini popunjeni.

Kafane, restorani, hoteli i hosteli prodali su novogodišnje aranžmane, a cene dočeka kreću se od 1.800 do 5.000 dinara

Najviša cena dočeka, upravo oko 5.000 dinara za veče, sa bogatim menijem i neograničenim pićem je u pirotskim banket salonima i velikim salama u kojima se organizuju venčanja i slične ceremonije, a u mnogim objektima već je počela rezervacija i za doček Pravoslavne nove godine 14. januara.

I vlasnici turističkih agencija kažu da su svi novogodišnji aranžmani u elitnim turističkim destinacijama i ugostiteljskim objektima u Srbiji već prodati. Aleksandra Ćirić, vlasnica jedne lokalne agencije kaže da su se uglavnom prodavali paketi sa svečanom novogodišnjom večerom, njenom reprizom 1. januara i još 3 noćenja na bazi polupansiona. 

Cena polupansiona  i dočeka kreće se od 32.000  do 42.000 dinara po osobi, a najveće interesovanje bilo je za destinacije van zemlje. Prodavali smo aranžmane za Prag, Budimpeštu, Solun, Borovec, kao i kombinaciju dočeka Nove godine i zimovanja u Banskom i Borovecu u Bugarskoj - kaže Ćirićeva.

Većina sredovečnih i starijih Piroćanaca će "najluđu noć" dočekati kod kuće, a oni mlađi će se odlučiti za doček u pirotskim kafićima koji će raditi normalno, bez organizovane uplate i programa.

Tradicionalni doček na Trgu u centru grada, najavljen još pre 2 meseca, uveličaće poznati rok bend „Riblja čorba“ koji će na scenu izaći oko sat vremena pre ponoći. Svima koji novogodišnju noć odluče da provedu na Trgu, služiće se besplatno kuvano vino ili čaj, a u ponoć je najavljen vatromet. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: