Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 30. 7. 2014.

| Društvo

Kontejneri prazni, smeće oko njih

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
kontejneri podzemni
U parku kod "Stare Srbije" smeće često pored kontejnera

Umesto da podzemni kontejeri reše problem razbacanog smeća u centru Niša, oko njih se stvaraju gomile otpada, dok su oni pak poluprazni. Iz JKP “Mediana” apeluju na inspekcije da kažnjavaju nemarne građane.

Jedna od kritičnih tački jesu kontejneri u parku preko puta zgrade Opštine, odnosno kod kafane “Stara Srbija”, a ništa bolja slika nije ni preko puta pijace “Boško Buha” na Bulevaru Nemanjića.

- Niko se ne trudi da ubacuje smeće na mesto gde je predviđeno, nego samo spušta kese pored kontejnera. Od tolike količine đubreta oko kontejnera pošten čovek i ne može da priđe do otvora da baci đubre gde treba. A verujte mi da su kontejneri često prazni - kaže Nišlija Dejan Bošković.

Ovaj Nišlija se pita “kako ta slika i miris deluju na ljude koji dođu u Niš” i poručuje da je to “sramota za sve one koji rade i žive u centru grada”.

Direktor JKP “Mediana” Bratislav Vučković kaže da podzemni kontejeri budu prazni, a okruženi kesama i ističe da su ove gomile smeća posledica loših navika građana. Kako objašnjava, ambalažu i kese kraj kontejnera uglavnom ostavljaju radnici obližnjih kafića i restorana.

- Iako većina vlasnika lokala ima sa nama potpisane ugovore o preuzimanju ambalaže koja se može reciklirati, radnici kafića i restorana ne čekaju naše radnike koji treba da to preuzmu, već bacaju smeće pored kontejnera - kaže Vučković.

On dodaje da potom sakupljači sekundarnih sirovina iz gomile smeća prikupe “ono što im odgovara”, dok na kraju, zbog ostataka hrane koji su često u tom otpadu, kese “raznesu” ulični psi i mačke.

- To treba da bude posao komunalne i ekološke inspekcije, koje moraju da kontrolišu i kažnjavaju. Prema gradskoj Odluci o komunalnom redu, jasno je propisano da svi vlasnici lokala moraju da imaju i da koriste tipske kante za odlaganje otpada - kaže direktor JKP “Mediana”.

Podsetimo, podzemni konterneri su na 12 lokacija u gradu postavljeni sredinom 2012. godine i to sa ciljem da “reše” problem razbacanog smeća, neprijatnog mirisa, ali i zbog većeg kapaciteta od standardnih kontejnera.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • buca

    09:06 // 31. 7. 2014.

    Kad sam bio klinac ispisivao sam svoje ime na zid kod Nusic knjizare.Video me pozornik i naredio da to izbrisem.Sta mislite da li sam to jos jednom uradio?

    • Aleksandra

      11:28 // 31. 7. 2014.

      E, Buco, to je bilo nekada, kada su postojala neka pravila i neki sistem vrednosti, a sada...

  • Aleksandra

    08:38 // 31. 7. 2014.

    A šta će JKP Mediana sa njenim radnicima koji kad iznose đubre naprave svinjac na ulicama? Uz njihove đubretarske kamione treba da idu i kamioni za čišćenje, jer je i čišćenje posao Mediane.

  • Aleksandra

    08:36 // 31. 7. 2014.

    Kom. policajci treba da budu stalno na ulicama i da kažnjavaju čak i za pljuvanje. Strašan je nedostatak savesti i svesti o očuvanju životne sredine, da su jedino rešenje stroge kazne.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: