Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:34, 27. 6. 2016.

| Društvo

Ministarstvo: Niška Banja nije izgubila status banje

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
niska banja
NIška Banja ipak banja; foto: wikimedia.org

Iako je novi predsednik Opštine Dejan Jovanović rekao da je Niška Banja zbog manjka smeštajnih kapaciteta izgubila status banje, u Ministarstvu turizma koje i određuje status, kažu da je Niška Banja i dalje banja.

Uredbom o utvrđivanju područja banje, kako kažu u Ministarstvu, 3. jula 1998. je područje Opštine Niška Banja proglašeno banjom.

I pored poslednjih izjava novog rukovodstva Opštine kako Niška Banja više nije banja, u Ministarstvu kažu da se ništa nije promenilo.

Ukazujemo Vam da navedena uredba nije stavljena van snage, te Niška Banja i dalje ima isti status - kažu u Ministarstvu za “Južne vesti”.

Inače, ovaj status je regulisan Zakonom o turizmu i podrazumeva “obim turističkog prometa, stepen izgrađenosti turističke, komunalne i saobraćajne infrastrukture i turističke suprastrukture”.

Prošle godine Niška Banja nije bila deo akcije Ministarstva turizma koje je davalo građanima vaučere za odmor u nekoj od srpskih banja. Kako je tada pojasnio direktor niške Turističke organizacije Uroš Parlić, razlog tome je što se Niška Banja računa kao deo grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gradjanin

    17:57 // 28. 6. 2016.

    Steta koja je ovakvim neodgovornim istupanjem Dejana Jovanovica naneta Niskoj Banji je nenadknodiva,i slicna kampanji o stetnosti radona u Banji.Ovu vest su objavili svi mediji. Predsednice podnesi ostavku,ne nanosi vise stetu Niskoj banji.

  • vrana

    10:47 // 28. 6. 2016.

    Gospodin Parlic koji je na celu TONa kaze da su na Nisku banju gledali kao deo grada.To znaci da bi bili u minusu i kad bi mu dali Ajfelovu kulu na upravljanje.

  • shaft

    21:07 // 27. 6. 2016.

    Evo je banja!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: