Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 18. 12. 2013.

| Društvo

Narodna kuhinja glavna tema niške Skupštine

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
NARODNA-KUHINJA-KURSUMLIJA-2.jpg
Žučna rasprava o Narodnoj kuhinji, arhivska fotografija

Umesto od 1. januara, nova pravila po kojima će Narodnu kuhinju u Nišu moći da dobijaju samo invalidi i stari, trebalo bi da se primenjuju tek od 1. aprila 2014.

Po prvobitnom predlogu novi kriterijumi trebalo je da važe od Nove godine. Ipak, nakon brojnih primedbi predstavnika opozicije, predlog odluke je izmenjen.

Odbornice Koalicije za Niš i Demokratske stranke, Dušica Davidović i Dragana Stojanović Krstić ukazivale su na loš položaj socijalno ugroženog radno sposobnog stanovništva kojem ova odluka uskraćuje besplatne kuvane obroke.

- Šta će da radi čovek koji je radno sposoban, koji nema posao i primanja, a ima porodicu. Ova odluka uskraćuje makar jedan kuvan obrok njegovoj porodici. On će možda preko Centra za socijalni rad biti radno angažovan, ali pitanje je koliko će dugo čekati na zarađeni novac - rekla je između ostalog za skupštinskom govornicom Dušica Davidović.

skupstina Socijala glavna tema zasedanjaZbog toga je, na preporuku predsednika Skupštine Grada Mileta Ilića, a uz saglasnost predlagača Gradskog veća, odluka izmenjena uz obrazloženje da je period od 3 meseca dat resornoj Upravi da preispita ovu odluku i utvrdi njen efekat.

Resorni većnik Branislav Ranđelović nije odobrio ovakvu odluku, već je pojasnio da se time ništa ne postiže.

- Ako ovo usvojimo, svi korisnici Narodne kuhinje koji su do sada registrovani moraće da primaju ovu pomoć do 1. aprila. Time što ćemo novu kategorizaciju početi da primenjujemo od aprila, ne postižemo nikakav efekat - rekao je Ranđelović.

Iako je većnik pozvao odbornike da podrže postojeću odluku, bez izmena, to se nije desilo. Izmenjena odluka je usvojena i ukoliko, na nekoj od nareednih sednica Skupština ova tačka ne bude ponovo na dnevnom redu, njena primena će početi od 1. aprila.

Podsetimo, ovo je već drugi predlog odluke iz oblasti socijale koji se menja ili je povučen sa dnevnog reda Skupštine Grada. Na prošloj sednici “nije prošao” predlog izemen odluke o pomoći porodiljama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišliski Džeronimo

    15:55 // 18. 12. 2013.

    Za ovakvu odluku su samo licemerni filistri. Čestit svet se stidi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: