Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:44, 10. 3. 2015.

| Društvo

Presuđeno: Grad da plati odštetu Teniskom klubu

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Teniski-klub-Radnicki-Nis.jpg
Foto: Saša Đorđević

Iz budžeta Grada Niša i Direkcije za izgradnju je po pravosnažnoj presudi naplaćeno 20 miliona dinara po tužbi Teniskog kluba "Radnički". Gradonačelnik najavljuje "reviziju" sudskog postupka.

Zbog toga što je svojevremeno, prilikom rekonstrukcije Jadranske ulice, Direkcija na nedozvoljen način zauzela 14 ari zemljišta teniskog kluba kod Tvrđave, novcem poreskih obveznika Niša je tom sporstkom klubu sa kamatama isplaćeno više od 20 miliona dinara.

Ovu informaciju građanima su na vanrednoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući saopštili gradonačelnik Zoran Perišić i njegov zamenik Ljubivoje Slavković.

Tom prilikom oni su najavili i da će tražiti takozvanu reviziju sudskog postupka.

Zamenik gradonačelnika je postavio i pitanje legalnosti odluke kojom je Teniski klub 2000. godine otkupio od Vojske 2,4 hektara zemljišta uz Tvrđavu, a zauzvrat dao nekoliko stanova sa ukupno 375 kvadratnih metara.

Prilikom donošenja presude o nadoknadi za zauzeće zemljišta trebalo je uzeti u obzir proporcionalne vrednosti - pojasnio je Slavković.

Sa druge strane predsednik Teniskog kluba "Radnički" Vojislav Mitić kaže da je taj klub bio prinuđen da tuži Grad, odnosno Direkciju, jer je tom klubu bez ikakve saglasnosti oduzet veliki deo zemljišta.

Mitić pojašnjava da je Klub 2000. godine završio postupak kupovine zemljišta od Vojske Jugoslavije, tvrdi da je sve učinjeno po proceni Ministarstva odbrane, da su sve odobrili tadašnji ministri odbrane Pavle Bulatović i Dragoljub Ojdanić, a da se na kraju odluku o tome donela Vlada Jugoslavije.


Mitić: Teniski klub nije privatni

Predsednik Teniskog kluba "Radnički" Vojkan Mitić odbacuje glasine da je reč o privatnom klubu, tvrdeći da "ni po zakonu nije moguće privatizovati klub", te da je i dalje reč o "društveno-sportskoj organizaciji".

Istina, mi imamo unutrašnji akt, pravilnik o upravljanju načinom glasanja na bazi doprinosa razvoja kluba, ali to nije vlasništvo! To je overeno od strane ministarstava i vlade... - tvrdi Mitić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Predrag Davidovic

    18:53 // 17. 3. 2015.

    A da slucajno ne znate da je na tom potezu, o kojem pisete, ustvari veliko arheolosko nalaziste i da nije dozvoljena gradnja? Odnosi se na auto pijacu, konjicke staze gore tj. gradsko polje..

  • Obavesten

    18:14 // 11. 3. 2015.

    Mogao bih grad da aktivira auto pijacu kao ekskluzivno gradjevinsko zemljiste samo jos da to zemljiste nije vlasnistvo drugog pravnog lica tj.AMD Petar Rincic!!Informisite se pre bilo kakvih komentara

    • zoki rio

      01:37 // 12. 3. 2015.

      Па добро,људи,хоћете ли једном престати са овим "биХ" ? Не каже се "могао биХ град...",него "могао би" ! Значи , ЈА БИХ, ТИ БИ,ОН (ОНА,ОНО) БИ...МИ БИСМО,ВИ БИСТЕ,ОНИ БИ...Је ли то јасно ?

  • hm

    15:35 // 11. 3. 2015.

    Samo na krsenje zakona ove vlasti, Nis je siromasniji za milione i milione. Ajde SNS brzo put pod noge i da se ne ljubimo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: