Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 26. 4. 2016.

| Društvo

Presuđeno: VIP nezakonito otpustio nagrađivanu službenicu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
800x600-VIP-NIs
VIP mobile izgubio spor; foto: JV arhiva

Posle trogodišnjeg sudskog procesa pravosnažnom presudom je utvrđeno da je kompanija VIP nezakonito otpustila Aleksinčanku Ivanu Đurić i naloženo je da je vrate na posao.

Time je obrazloženje VIP-a da je Đurićeva otpuštena 2013. godine zbog “neostvarivanje rezultata rada i neposedovanje potrebnih znanja za obavljanje poslova na kojima radi” proglašeno nerelevantnim.

Na to je ova službenica ukazivala još na samom početku procesa, a kao dokaz je prilagala svoju nagradu iz 2010. godine kada ju je ta kompanija proglasila za njenog najboljeg radnika u Srbiji. Ipak, VIP je tada tvrdio da Aleksinčanka nikada nije bila nagrađivana, što očigledno nije prošlo na sudu.

Advokat Đurićeve, Aleksandar Kuljak kaže da su dobri rezultati rada bili glavni adut tokom procesa.

U toku sudskog postupka smo sve vreme isticali da Ivana kao jedan od najboljih radnika, višestruko nagrađivanih, nije mogla naprasno izgubiti znanja i sposobnosti za rad. Ova presuda bi trebala da posluži svim radnicima kao primer da je moguće izboriti se sa poslodavcima koji donose nezakonite odluke - kaže Kuljak.

U kompaniji VIP imaju drugačije viđenje ove presude Apelacionog suda koju će, kako kažu, poštovati.

Smatramo da Apelacioni sud nije pravilno utvrdio činjenično stanje, niti valjano primenio Zakon u konkretnom slučaju. Ali, u potpunosti ćemo poštovati odluku nadležnog suda i postupiti u skladu sa odredbama koje ova odluka nameće - kažu u VIP-u, a prenose "Novinari online".


Borba za radnička prava

800x600-VIP-Ivana Đurićeva hrabri kolege i organizuje sindikat; foto: JV arhivaIvana Đurić će se sada, kako sama kaže, posvetiti formiranju sindikata u kompaniji VIP.

Moja misija sada je da utičem da se radnici malo više cene i da se poboljša njihov položaj, odnosno, da nema više “filtriranja” informacija između naših nadređenih i onih koji su na samom hijerarhijskom vrhu. Ubeđena sam da ljudi koji vode VIP ni ne znaju šta se zaista dešava - kaže Đurićeva.

Kaže da je izgubila zdravlje, ali ne i volju i želju da menja stvari na bolje i da se nada da će služiti kao primer ostalima da se i oni osmele “u borbi protiv korporacija koje misle da su iznad zakona”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • JELENA

    11:08 // 28. 4. 2016.

    Ne da mi je drago, kao ja da sam dobila spor. Cestitam. Nepravde je svuda ali pravda je spora ali dostizna...

  • Ivana

    08:09 // 27. 4. 2016.

    Jedno veliko BRAVO za imenjakinju!

  • Sasa

    14:53 // 26. 4. 2016.

    Pravda i istina uvek pobede!!! BRAVO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: