Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 26. 11. 2015.

| Društvo

Slavković: Smanjenje plata je cirkus

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Belami
slavkovic-velika.jpg
Slavković opet nezadovoljan kad se smanjuju plate; foto: JV arhiva

Zamenik gradonačelnka Niša Ljubivoje Slavković ocenio je odluku Odbora za administrativna pitanja da dodatak na platu pojedinim funkcionerima smanji za 20 % kao nastavak cirkusa predsednika tog tela Predraga Jelenkovića.

Slavković ovu odluku, koja je doneta juče, vidi kao predizbornu kampanju Jelenkovića za kojeg, kako je rekao, nije ni siguran u kojoj je stranci.

Ja sam to rekao i pre tri meseca kada je nama ukinut dodatak. Apsolutno iza ovakve odluke ne stoji racionalnost i zakonitost. To je cirkus koji pravi Jelenković, ali za to smo krivi mi iz SNS-a, jer smo jedan od najvažnijih odbora prepustili stranci koja ni na jednim izborima ne bi dobila više od 1 % glasova - kaže Slavković, a prenosi "Belami".

On pojašnjava da ovakva odluka može potencijalno da stvori veći trošak Gradu, a ne da uštedi novac.

Doneli su odluku da jedan većnik, na primer, ima pravo na paušal od dvadesetak hiljada dinara. I recimo da oni sad podnesu ostavke i zaposle se za stalno u Gradu imali bi pune plate u bruto iznosu od oko 100.000 dinara. Šta je racionalno onda - da im je ostao paušal od četrdesetak hiljada ili da daju ostavke pa da gradski budžet to mesečno košta po 100.000 dinara svakog meseca - pita Slavković.

Podsetimo, Odbor za administrativna pitanja je juče nastavio ukidanje ili smanjenje takozvanih “funkcionerskih dodataka”. Tako je posle odluke da se davanja ukinu gradonačelniku, njegovom zameniku i ostalim funkcionerima na stalnom radu u Gradu, usvojena odluka prema kojoj se plate smanjuju svima koji nisu stalno zaposleni u Gradskoj upravi.

Među njima su predsednik Skupštine i njegov zamenik, nekoliko većnika, kao i gradski urbanista.

Slavković je inače početkom septembra rekao da su njegova i plata gradonačelnika Niša ponižavajuće za funkcije koje obavljaju, a naglasio je da nije znao da prima "funkcionerski dodatak", koji mu je ukinut.

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dax max

    12:51 // 28. 11. 2015.

    Ma sve funkcionere na republicki minimalac 25.000din pa ce da vidimo dal ce da se "biju" za funkcije.I jedan od uslova da znaju sve padeze sto sa doticnim nije slucaj.

  • perko

    14:59 // 27. 11. 2015.

    U kojoj si ti stranci? Zar te nije RAdomir Nikolić izbacio iz SNS zbog duplih funkcija? Il je to bilo puj,pike ne važi se. Malo smo se šalili a Slavković ponovo jaše...

  • većnik

    11:21 // 27. 11. 2015.

    ima platu poput ministra? Može li većnik, listopadna funkcija, da se zaposli "za stalno" u opštini? Da li to "za stalno" znači ugovor o radu na neodređeno vreme?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: