Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 24. 3. 2014.

| Ekonomija

9 miliona za “kružnu” liniju u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
autobus-aerodromski-*autobusi.net*.jpg
Grad Niš pomaže "kružnu" liniju, foto: autobusi.net

U narednih godinu dana biće investirano 9 miliona u autobusku liniju 34. Delom će biti plaćena poslednja rata lizinga, kojim su kupljeni autobusi, a delom će, kažu u Gradskom veću, biti unapređen i kvalitet prevoza putnika.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da je “kružna” linija sada stabilna i da je Grad Niš rešio da pomaže javno preduzeće “Aerodrom Niš”, koje tu liniju održava.

- Glas građana je bio takav da treba zadržati ovu liniju. Linija je stabilna i biće deo tendera kojim će se birati novi prevoznici - rekao je Perišić.

Za sada će biti izdvojeno 9 miliona dinara iz gradskog budžeta, kako bi se otplatila poslednja rata lizinga za 10 autobusa koji su kupljeni još 2008. godine. Deo novca biće utrošen i za poboljšanje prevoza.

- Specifičan cilj je održavanje linije i pomoć prevozniku da posluje bez gubitaka i kroz smanjenje finansijskih obaveza i naknade troškova održavanja vozila i nabavke goriva. Projekat će omogućiti povećanje broja polazaka i frekvencije saobraćaja na linijama 34A i 34B - rekao je načelnik Uprave za privredu Dragan Karličić.

Podsetimo, krajem januara razmatrano je ukidanje "kružne" linije, ali nakon burne reakcije građana, gradski funkcioneri doneli su odluku da linija 34 ostane u funkciji.


Novi prevoznici čekaju jedan papir

Iako nije precizirano kada će tender za izbor novih gradskih prevoznika biti raspisan, gradonačelnik Perišić je rekao da nedostaje samo poslednja odluka iz republičke Uprave za javne nabavke.

- Gospodin Stanković (Nenad Stanković, zamenik direktora Direkcije za javni prevoz prim.aut.) bio je u Beogradu, u Upravi za javne nabavke i jedan jedini papir nam je neophodan od te Uprave da možemo da raspišemo tender - rekao je Perišić.  

Po dobijanju ovog dokumenta, kako je pojasnio Perišić, biće raspisana javna nabavka čija će vrednost biti nekoliko milijardi dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nishlija

    21:07 // 2. 4. 2014.

    aman bre, botovi, prošli su izbori!
    zajebite više!!!!

  • goga

    21:26 // 25. 3. 2014.

    ja tamo radim,tako da postujem gradonacelnika,ali ja takođe mislim da bi trbalo da se uradi neka anketa,da vidimo koliko su ljudi zadovoljni nasim autobusima.

    • Daniel

      13:49 // 28. 4. 2014.

      Imaju mnogo loše grejanje (što je boljka svih FAP vozila), ostalo nije loše

  • Vladimir Ilic Lenjin

    18:15 // 24. 3. 2014.

    snimao te autobuse i njihov dolazak za tv5 i odgovorno tvrdim da su svi pricali da je to poklon vlade Francuske ili Spanije (ne secam se) ali svi su tvrdili da je poklon. Kakve sad rate???

    • Rade

      23:33 // 24. 3. 2014.

      Poklon su bili oni prvi autobusi. Njih su posle zamenili. Mozda na njih misle.

    • MIki

      23:55 // 24. 3. 2014.

      Donacija Francuske su bili oni stari autobusi koji su se jedva vukli, neki Renoi, a ovi su iz FAP Priboja, kupljeni su na neki lizing.

    • Sasa R.

      00:51 // 25. 3. 2014.

      To su Lenjine bile stare karantije(lepo i kazez poklonjene)iz Pariza,i da nisu bile prebacene u Nis zavrsili bi na nekom francuskom otpadu.Te navodne rate se salju mozda nekome,ali ne za neki lizing.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: