Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 26. 9. 2016.

| Ekonomija

Projekat auto-puta od Niša do Albanije gotov 2017. godine

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
prizren
Na slici deo auto-puta od Prištine do Tirane; foto: JV

Da je priča o izgradnji auto-puta od Niša do Albanije ozbiljna tvrde srpska ministarke Zorana Mihajlović i ambasador Albanije u Srbiji Iljir Boćka, najavljujući da će se do kraja naredne godine znati tačna trasa puta.

Na sastanku ministarke i ambasadora jedna od glavnih tema bila je povezivanje i realizacija infrastrukturnih projekata, a među njima kao najznačajniji povezivanje Niša i Drača auto-putem.

Put bi, kako je ranije najavljivano, trebalo da ide od Niša, preko Merdara, Prištine i Tirane do Drača, a tačna trasa trebalo bi da se zna već naredne godine.

Iduće godine trebalo da bude završena izrada projektne dokumentacije za deonicu od Niša do Prištine, nakon čega bi trebalo da počnu razgovori o modelu finansiranja gradnje - rekle je ministarka.

Ovaj susret ministarke i ambasadora održan je nekoliko dana pre najavljenog srpsko-albanskog poslovnog foruma koji bi trebalo da bude organizovan u Nišu 14. oktobra, u okviru sedmodnevnog boravka Vlade Srbije u najvećem gradu juga.

Inače, nedavno završenom izgradnjom auto-puta od Prištine do Tirane je uz deonicu od Niša do Leskovca već završen najveći deo posla.

Ostatak auto-puta će se najvervotanije finansirati novcem iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), mada je premijer Srbije Aleksandar Vučić ponudio da deonicu u Srbiji finansira država iz svojih sredstava.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    17:56 // 27. 9. 2016.

    Koja bre deonica Nis-Leskovac?Pa taj put ce ici preko Merosine,Prokuplja i Kursumlije,pre neki dan izasao generalni idejni plan.

  • Limunko

    00:04 // 27. 9. 2016.

    Shizofrenia... kako drugačije prokomentarisati odluke Vlade RS.

  • Ovca za šišanje

    22:34 // 26. 9. 2016.

    А, бе, браћа Срби, хвала ви на овај аутопут, Бог нек поживи вашега премијера, он ће ни омогући да побрзо стигнемо до Врање, Ниш и Прокупље...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: