Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 21. 11. 2014.

| Kultura

Preko 70 izlagača na Niškom sajmu knjiga

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
sajam knjiga
Svaki sajamski dan posvećen jednoj temi

Od ponedeljka 24. novembra do nedelje, 30. novembra u niškoj hali “Čair” biće održan Sajam knjiga i grafika.

Sajam će u ponedeljak u 18 sati svečano otvoriti književnik Aleksandar Gatalica, dobitnik NIN-ove i nagrade “Meša Selimović” za roman “Veliki rat”.

Kako kažu u Niškom kulturnom centru učestvovaće 74 izlagača, među kojima su najveće i najznačajnije izdavačke i knjižarske kuće, a većina njih imaće sajamske popuste.

Nije nam primaran bio broj izdavača, već da oni budu raznovrsni pošto svi imaju svoje profile izdanja. Naime, želeli smo da Nišlijama ponudimo beletristiku, stručnu literaturu iz raznih oblasti, rečnike, udžbenike, kao i kuvare, izdanja za decu i antikvarne knjige - kaže Goran Stanković iz NKC-a.

Zanimljivo je da će skoro svaki sajamski dan imati svoju temu, pa će utorak, 25. novembra, biti posvećen Velikom ratu i piscima iz dijaspore. Naime, biće održana video-konferencija putem “Skajpa” na kojoj će učestvovati srpski pisci iz dijaspore. U ponudi U ponudi izdanja iz oblasi umetnosti, arhitekture, mašinstva, elektronike, medicine...

U sredu, 26. novembra biće dodeljene sajamske nagrade, dok će četvrtak, 27. novembar biti “Dečiji dan”. U petak će biti predstavljen projekat za podršku sektorima za kulturu i medije “Kreativna Evropa”, a od 18 sati će novinar CINS-a Stevan Dojčinović predstaviti svoju knjigu “Šarić – kako je balkanski kokainski kartel osvojio Evropu“.

Subota, 29. novembar, biće u znaku slovenske mitologije, te će biti promovisana dela koja su njome inspirisana, halom će defilovati kostimirani ratnici i vitezovi, a najavljen je i muzički program. Svoje romane tog dana promovisaće Aleksandar Tešić, autor trilogije "Kosingas" i trilogije "Miloš Obilić", Nebojša Petković, autor romana "Poslednji grad - Potraga" i Nišlija Miloš Petković, autor trilogija "Vukovi sudbine" i "Perunov hroničar".

Radno vreme Sajma biće od 10 do 20 sati, cena ulaznice je 100 dinara, a za organizovane posete 50 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljiljana Milanovic

    11:24 // 25. 11. 2014.

    Plakat za Sajam knjiga pod nazivom "Niskim ulicama kroz Evropu" je sjajan i to govori i porucuje da ce i nas Sajam dobijati internacionalni karakter uz pomoc nase dijaspore. Pitajte ako ne znate?

  • shaft

    08:58 // 23. 11. 2014.

    niski "sajam" je bleda slika beogradskog!samo prvog dana ima odlike svecanosti posvecene knjizi i citalastvu a posle se pretvara u obicnu prodaju knjiga,kao na haubama automobila!

  • Zbunjen

    12:28 // 22. 11. 2014.

    Nikako da ukapiram da l' ste sarkastični ili vam se stvarno sviđa promo-poster?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: