Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

  • zastava trg kralja milana

    Tribina “Biramo antifašizam” večeras u Nišu

    Povodom obeležavanja 79. godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, Zeleno-levi front iz Niša ogranizuje tribinu “Biramo antifašizam” večeras od 18 sati u prostorijama stranke, u ulici Cara Dušana 17b.

    (1) detaljnije
  • Svrljig ulaz Knj KOSTA

    Svrljig proslavlja Dan oslobođenja od Turaka i priključenje Kneževini Srbiji

    Od 1830. godine, kada se Turska hatišerifom obavezala da se svrljiška i još 5 nahija priključe Kneževini Srbiji, Svrljižani su čekali još 3 godine i na kraju su to sami izborili ustankom koji je vodio glavni poverenik kneza Miloša, hajduk iz Prekonoge Radojko Tričković Sajtar. On je Turke proterao preko Gramade, gde je skoro 45 godina bila granica između Srbije i Turske, odnosno između oslobođenog Svrljiga i niškog pašaluka, a taj dan, 8. maj obeležava se kao Dan opštine Svrljig.

    (1) detaljnije
  • radnici šlemovi KOSTA 24

    Povrede na radu - kakva su vaša iskustva?

    Oko 1.200 radnika svake godine u Srbiji se teško povredi na poslu, podaci su Uprave za bezbednost i zdravlje na radu. Najviše radnika bude povređeno u velikim firmama sa više od 500 zaposlenih. Ukoliko želite da podelite vaša iskustva, popunite formular u tekstu.

    (4) detaljnije
  • sim puk 2

    Bez referenci do vrtoglavih prihoda: Milioni za dve firme u poslednje 4 godine SNS vlasti u Nišu

    Jedna firma iz Malošišta pre 4 godine nije ni postojala, dok je druga iz Lalinca imala skromne prihode u odnosu na danas, a onda su ih dva papira gradske vlasti učinila “posebnim”. Počeli su da “spasavaju” Nišlije preko Štaba za vanredne situacije i da dobijaju unosne poslove preko tendera. Bez referenci dobili su milione iz gradskog budžeta. Lalinački "Vodomonteri" uvećali su prihode 17 puta za 4 godine, a vlasnik "Sim puk gradnje" kaže da je član SNS-a, ali ne vidi vezu između članske karte i svojih poslova.

    (21) detaljnije
psi

Nakon traumatičnog iskustva Nišlijka pokrenula peticiju - "za bezbrižne dečje igre, stop lutalicama"

Iskustvo kroz koje je nedavno prošla, navelo je Veselu Tanasković iz Niša da pokrene peticiju kojom traži da nadležni hitno reše problem "pasa lutalica" u gradu. Kako kaže, želi da Niš bude grad za "bezbrižne dečije igre i sigurne šetnje za vlasničke pse".

Feedback

Bend "Vampiri" nastupa u Nišu

Čuveni beogradski rok bend "Vampiri" nastupiće u klubu "Feedback" u Nišu u petak, 10. maja, od 22 sata. Cena ulaznice je 1.200 dinara, dok će na dan koncerta biti 2.000.

Univerzitet u Nišu

Izbori za rektora Univerziteta u Nišu do kraja maja - trojica kandidata predstavila programe

Ko će od 1. oktobra ove godine naslediti prof. dr Dragana Antića, koji je 12 godina rektor Univerziteta u Nišu i kome je to četvrti uzastopni mandat, biće poznato do kraja maja, a zvanično su trojica kandidata u izboru - Dragan Mančić, aktuelni dekan Elektronskog fakulteta, Jovan Stepanović, redovni profesor Tehnološkog fakulteta u Leskovcu i Nebojša Ranđelović, redovni profesor Pravnog fakulteta i državni sekretar u Ministarstvu prosvete.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: