Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

  • predaja liste

    Na listi "Ujedinjeni - nada za Niš" najviše mesta za Novi DSS, u prvih 5 i Dragoslav Ćirković

    Na listi kandidata za odbornike koalicije “Ujedinjeni - nada za Niš” za lokalne izbore u Nišu, koju predvodi Miodrag Stanković, čak 39 mesta (od 61) zauzimaju predstavnici Nove Demokratske stranke Srbije. Na spisku nema narodne poslanice Nove demokratske stranke Slađane Miletić, ali na šestom mestu je Nebojša Bogdanović, nekada odbornik SPS-a, sada član Narodne stranke. Listu je objavila Republička izborna komisija.

    detaljnije (6)
  • Nikola Marković (1)

    Niš dobio more na Radio Beogradu - premijera drame, a roman u nastajanju

    Potreba pisca Nikole Markovića da “pomiri” Boku kotorsku u kojoj je rođen i Niš gde je odrastao i živi, rezultirala je njegovim novim romanom. Iako je i dalje u formi rukopisa, prva glava emitovana je u čuvenoj emisiji Radio Beograda “Dobro jutro, deco”, a narednih nedelja će i ostale. Kako do sada nije pisao za decu, autor tvrdi da je odgovornost bila mnogo veća, jer deca još uvek jedina maštu shvataju kao najizvesniji put do istine.

    detaljnije
  • jovkovic

    Još traje istraga protiv odbornika niškog SNS-a Srđana Jovkovića

    Krivični postupak protiv odbornika SNS u niškoj Skuštini Srđana Jovkovića, koji je januara ove godine uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio položaj kao odgovorno lice u niškoj Akademiji tehničko-vaspitačkih strukovnih studija, i dalje je u fazi istrage i još uvek nije podignuta optužnica, kažu iz Višeg javnog tužilaštva. Jovković je razrešen sa mesta predsednika Akademije, a nije na listama kandidata za odbornike za predstojeće lokalne izbore u Nišu.

    detaljnije (7)
  • Svrljig ulaz Knj KOSTA

    Svrljig proslavlja Dan oslobođenja od Turaka i priključenje Kneževini Srbiji

    Od 1830. godine, kada se Turska hatišerifom obavezala da se svrljiška i još 5 nahija priključe Kneževini Srbiji, Svrljižani su čekali još 3 godine i na kraju su to sami izborili ustankom koji je vodio glavni poverenik kneza Miloša, hajduk iz Prekonoge Radojko Tričković Sajtar. On je Turke proterao preko Gramade, gde je skoro 45 godina bila granica između Srbije i Turske, odnosno između oslobođenog Svrljiga i niškog pašaluka, a taj dan, 8. maj obeležava se kao Dan opštine Svrljig.

    detaljnije (1)
  • 0705 2024 predaje liste Dr Dragan Milic (1)

    Grupa građana "Dr Dragan Milić" četvrta predala listu za lokalne izbore u Nišu

    Svoju listu za odbornike u niškoj Skupštini predala je i grupa građana direktora Klinike za kardiohirurgiju Dragana Milića, a sakupili su 1.222 potpisa. Na glasačkom listiću na lokalnim izborima 2. juna ta grupa biće pod brojem 4, ako Gradska izborna komisija potvrdi listu.

    detaljnije (33)
  • radnici šlemovi KOSTA 24

    Povrede na radu - kakva su vaša iskustva?

    Oko 1.200 radnika svake godine u Srbiji se teško povredi na poslu, podaci su Uprave za bezbednost i zdravlje na radu. Najviše radnika bude povređeno u velikim firmama sa više od 500 zaposlenih. Ukoliko želite da podelite vaša iskustva, popunite formular u tekstu.

    (4) detaljnije
  • radnicki, radnik, nis, foto jelena misic 2

    Radnički poražen prvi put posle mesec i po dana

    U četvrtom kolu plej-auta fudbaleri Radničkog iz Niša izgubili su rezultatom 3:1 od Spartaka u Subotici i tako pali na treće mesto na tabeli borbe za opstanak. Nišlijama je ovo prvi poraz od 17. marta, a u međuvremenu su zabeležile pet pobeda i dva remija.

    (4) detaljnije
  • sim puk 2

    Bez referenci do vrtoglavih prihoda: Milioni za dve firme u poslednje 4 godine SNS vlasti u Nišu

    Jedna firma iz Malošišta pre 4 godine nije ni postojala, dok je druga iz Lalinca imala skromne prihode u odnosu na danas, a onda su ih dva papira gradske vlasti učinila “posebnim”. Počeli su da “spasavaju” Nišlije preko Štaba za vanredne situacije i da dobijaju unosne poslove preko tendera. Bez referenci dobili su milione iz gradskog budžeta. Lalinački "Vodomonteri" uvećali su prihode 17 puta za 4 godine, a vlasnik "Sim puk gradnje" kaže da je član SNS-a, ali ne vidi vezu između članske karte i svojih poslova.

    (21) detaljnije
  • Univerzitet u Nišu

    Izbori za rektora Univerziteta u Nišu do kraja maja - trojica kandidata predstavila programe

    Ko će od 1. oktobra ove godine naslediti prof. dr Dragana Antića, koji je 12 godina rektor Univerziteta u Nišu i kome je to četvrti uzastopni mandat, biće poznato do kraja maja, a zvanično su trojica kandidata u izboru - Dragan Mančić, aktuelni dekan Elektronskog fakulteta, Jovan Stepanović, redovni profesor Tehnološkog fakulteta u Leskovcu i Nebojša Ranđelović, redovni profesor Pravnog fakulteta i državni sekretar u Ministarstvu prosvete.

    (13) detaljnije
VRTIC-PANTELEJ3-FOTO-SVIDOJKOVIC

Probijeni rokovi za završetak vrtića u Panteleju i Trupalu

Iako je novi vrtić "Višnjica” u niškom naselju Pantelej trebalo da bude izgrađen do 20. januara, rok je na zahtev izvođača pomeren za još 60 dana, ali i taj drugi rok je prošao, a radovi još nisu završeni. Rok je "probijen" i za završetak vrtića u selu Trupale, koji je trebalo da bude izgrađen do 7. aprila.

Feedback

Bend "Vampiri" nastupa u Nišu

Čuveni beogradski rok bend "Vampiri" nastupiće u klubu "Feedback" u Nišu u petak, 10. maja, od 22 sata. Cena ulaznice je 1.200 dinara, dok će na dan koncerta biti 2.000.

policija

170 kila droge, 10.000 ekstazija - 9 uhapšenih, među njima i Nišlija

Zbog sumnje da su tokom šest meseci na teritoriji Srbije prodali oko 172 kilograma amfetamina i 10.000 ekstazija, uhapšena je devetočlana organizovana kriminalna grupa. Jedan od uhapšenih je Miloš M. koji živi u Nišu, potvrđuju iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: