Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:23, 27. 1. 2014.

| Politika

DS deo vlasti u Vranju

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Potpisivanje.JPG
Pregovori sa DS-om počeli su decembra, nakon što je SNS napustio vlast

Potpisivanjem koalicionog sporazuma sa političkim partijama okupljenim oko SPS-a (PUPS, DS, LDP, JS, SDP), Demokratska stranka u Vranju postala je deo vladajuće koalicije.

Pregovori sa demokratama počeli su još krajem decembra, nakon što je naprednjacima iz centrale naloženo da napuste vlast.

Predsednik vranjskog SPS-a i gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je da oni nisu uticali na unutarstranačke odnose u SNS-u, ali da su dogovorom sa demokratama obezbedili vladajuću većinu i stabilnu vlast.

Kako se čulo na ceremoniji potpisivanja, nakon intenzivnih razgovora, pristupilo se izradi koalicionog sporazuma koji će se sprovoditi u etapama, do 7. februara za teritoriju grada Vranja, a do 11. ili 12. februara i na teritoriji Vranjske Banje.

Predsednik Okružnog odbora Demokratske stranke Goran Stefanović izjavio je nakon potpisivanja sporazuma da je pronađen najbolji način da grad funkcioniše i da će se učiniti sve kako bi na odgovornim mestima bili postavljeni odgovorni ljudi.

Na naše pitanje da li sporazum podrazumeva da demokrate na sve funkcije zamene naprednjake, gradonačelnik Zoran Antić je rekao da je izvesno da će doći do političkih promena, ali da se neće sprovesti na taj način.

Inače, samo pola sata nakon potpisivanja sporazuma, počela je sednica Skupštine Grada na kojoj je, umesto Dejana Tričkovića, za predsednika Skupštine izabran predsednik Gradskog odbora DS-a dr Slobodan Stamenković koji je ovu funkciju obavljao i u periodu od 2008. do do 2012. godine.

Podsetimo, vlast u Vranju činila je koalicija naprednjaka, URS-a i stranaka okupljenih oko SPS-a, da bi najpre iz vlasti bio izbačen URS, a ubrzo je i centrala SNS, nakon tuče naprednjaka u centru Vranja, raspustila Gradski odbor i pozvala svoje članove da napuste vlast i rukovodeća mesta. U koaliciji sa SPS-om nakon toga se našla i opoziciona LDP koju je DS nazvao "trgovinom izbornom voljom građana"  i to samo pre nešto više od mesec dana kada je prvi čovek demokrata u Pčinjskom okrugu Goran Stefanović poručio svojm doskorašnjim koalicionim partnerima iz LDP-a da nisu postupili korektno.

- Gospodo iz LDP-a, nije niti ljudski, niti politički korektno prema ljudima iz Demokratske stranke koji su radili kampanju, a neću da govorim o građanima i njihovom poverenju, da učestvujete u opstanku SPS-a u vlasti, kako god vi objasnili preuzimanje odgovornosti, na to nemate pravo, nemate, bolje rečeno, legitimitet za to, to je suprotno od onog što smo ljudima pričali u kampanji za šta smo se zalagali, ako se uopšte sećate kampanje i razgovora sa ljudima - rekao je tada Stefanović.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar Petrovic

    22:19 // 27. 1. 2014.

    Šta reći o tom Stefanoviću. Bio i ostao politička starleta!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: