Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

Na listi "Ujedinjeni - nada za Niš" najviše mesta za Novi DSS, u prvih 5 i Dragoslav Ćirković

Na listi kandidata za odbornike koalicije “Ujedinjeni - nada za Niš” za lokalne izbore u Nišu, koju predvodi Miodrag Stanković, čak 39 mesta (od 61) zauzimaju predstavnici Nove Demokratske stranke Srbije. Na spisku nema narodne poslanice Nove demokratske stranke Slađane Miletić, ali na šestom mestu je Nebojša Bogdanović, nekada odbornik SPS-a, sada član Narodne stranke. Listu je objavila Republička izborna komisija.

(14) detaljnije
0705 2024 predaje liste Dr Dragan Milic (1)

Grupa građana "Dr Dragan Milić" četvrta predala listu za lokalne izbore u Nišu

Svoju listu za odbornike u niškoj Skupštini predala je i grupa građana direktora Klinike za kardiohirurgiju Dragana Milića, a sakupili su 1.222 potpisa. Na glasačkom listiću na lokalnim izborima 2. juna ta grupa biće pod brojem 4, ako Gradska izborna komisija potvrdi listu.

(36) detaljnije
kreni promeni (2)

"Kreni-promeni" izlazi na izbore u Nišu

Organizacija "Kreni-promeni" učestvovaće na izborima u Nišu 2. juna, saopštili su danas. Nosilac liste “I ja sam Niš” biće uzbunjivač, sociolog i stručni saradnik na Fakultetu umetnosti u Nišu Vladimir Stanimirović.

(45) detaljnije
predaja liste

Koalicija "Ujedinjeni - nada za Niš" treća predala listu za lokalne izbore u Nišu

Koalicija koju čine Nova demokratska stranka Srbije, Niš, moj grad, Narodna stranka, Socijaldemokratska partija, Dosta je bilo, Demokratska unija Roma i 12 udruženja građana, predala je listu za odbornike u Skupštini Niša pod nazivom “Ujedinjeni-nada za Niš”. Listu čine, kako kažu, stručni ljudi iz različitih oblasti, od profesora univerziteta, penzionera, studenata, do predstvnika udruženja građana i pokreta, kao i predstavnici koalicionih partija.

(32) detaljnije
  • Koalicija "Biramo Niš"

    "Biramo Niš" na broju 2 na lokalnim izborima u Nišu - GIK potvrdio listu

    Gradska izborna komisija potvrdila je listu "Biramo Niš", koju čine Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Zeleno-levi front i Pokret slobodnih građana, pa će zauzeti mesto broj 2 na glasačkom listiću koji će biti na lokalnim izborima ispred Nišlija i Nišlijki koji glasaju.

    (24) detaljnije
  • Dragana Sotirovski

    Sotirovski ćuti o otklonu naprednjaka od nje

    Aktuelna gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski pozdravila je izbor Jelene Žarić Kovačević za ministarku u Vladi Srbije, ali i dalje ne komentariše to što nije na listi SNS-a u Nišu.

    (54) detaljnije
  • Biramo Niš

    Ko je sve na opozicionoj listi "Biramo Niš" - najviše mesta za Narodni pokret Srbije

    Najveća niška opoziciona koalicija “Biramo Niš” prva je posle koalicije okupljene oko SNS koja je predala listu kandidata za odbornike u gradskoj Skupštini. Od 61 kandidata, najviše je pravnika, profesora i ekonomista, a od stranaka koje čine koaliciju najviše mesta pripalo je Narodnom pokretu Srbije. Na listi su nova lica - studenti i đaci, ali i bivši niški funkcioneri.

    (40) detaljnije
  • Koalicija "Biramo Niš"

    Koalicija "Biramo Niš" druga predala potpise za izbore u Nišu, celu listu još ne otkrivaju

    Predstavnici koalicije "Biramo Niš", koju čine Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana, kao i pojedinci Tamara Milenković Kerković, Slaviša Dinić i Miloš Bošković, predali su u ponoć Gradskoj izbornoj komisiji u Nišu potpise podrške za listu čiji je nosilac i kandidat za gradonačelnika Đorđe Stanković. Imena kandidata još ne otkrivaju.

    (20) detaljnije
  • vlada srbije

    Niš dobio mesto u Vladi treći put u ovom veku - Jelenu Žarić Kovačević

    Posle deset godina, neko iz Niša mogao bi da sedne u ministarstku fotelju jer je narodna poslanica SNS-a i advokatica iz Niša Jelena Žarić Kovačević predložena za ministarku državne uprave i lokalne samouprave. Ona neće biti jedina južnjakinja u Vladi, sa njom bi “tradicionalno” Novica Tončev trebalo da zauzme mesto ministara bez portfelja.

    (24) detaljnije
  • savo manojlović

    "Kreni-promeni" i niški izbori: Još bez odluke

    Organizacija "Kreni-promeni" izlazi na izbore u Beogradu i Novom Sadu, a da li će u Nišu izaći ili podržati nekog, nije poznato. Iz ove organizacije kratko kažu da će tu odluku doneti "narednih dana". Pitali su Nišlije kroz mejl-ankete.

    (14) detaljnije
  • miodrag stankovic, foto violeta milicevic

    Miodrag Stanković kandidat koalicije "Ujedinjeni - Nada za Niš" za gradonačelnika Niša

    Predstavnici koalicije "Ujedinjeni - Nada za Niš", gde su Nova Demokratska stranka Srbije, "Niš moj grad", Narodna stranka, Socijaldemokratska stranka, Demokratska unija Roma i pokret "Dosta je bilo", potpisali su sporazum o zajedničkom delovanju sa predstavnicima 12 udruženja, pokreta i grupa građana, a kandidat za gradonačelnika Niša biće Miodrag Stanković, aktuelni odbornik u Skupštini Grada. On kaže da je ova široka koalicija nacionalno-građanska opcija.

    (29) detaljnije
  • sns, lista, izbori

    Poznata imena na listi koalicije okupljene oko SNS - lekari, funkcioneri i bivši članovi G17

    Od 61 kandidata za odbornike liste “Aleksandar Vučić - Niš sutra”, najviše je ekonomista, lekara i pravnika. Listu predvodi Dragoslav Pavlović, a tu su brojna Nišlijama poznata imena - Igor Novaković, Mile Ilić, Marko Rajić, Mihajlo Zdravković, Milan Lazarević, Danijela Nešić i drugi. Na listi su i nekadašnji članovi G17.

    (32) detaljnije
  • Glasanje, izbori, glasačka kutija

    SNS i u svih pet niških opština prvi na izbornim listićima

    U svih pet opština Niša na glasačkom listiću gde će Nišlije i Nišlijke glasati za odbornike skupština svojih opština, prvi na listi biće Srpska napredna stranka sa koalicionim partnerima i imenom Aleksandra Vučića, potvrdila je Republička izborna komisija. Nosilac liste u Medijani je doktorka Dragana Radović-Janošević, u Paliluli i Panteleju prvi na listi su aktuelni predsednik i predsednica opština Bratislav Vučković i Nataša Stanković, u Crvenom Krstu nosilac je predsednik Skupštine Dragan Stanković, a u Niškoj Banji kardiolog Tomislav Kostić.

    (7) detaljnije
  • glasanje, birački spisak

    Uvid u birački spisak u Nišu preko eUprave ili u Nikole Pašića

    Građani Niša mogu da provere svoje podatke u biračkom spisku za predstojeće lokalne izbore u sedištu Gradske uprave u Nikole Pašića ili preko sajta eUprave. Zahteve za izmene građani mogu da podnesu do 17. maja.

    (3) detaljnije
  • trg kralja milana 2 foto todorović

    Stranka Zajedno raspustila Gradski odbor u Nišu

    Zbog toga što je uprkos stavu stranke da ne učestvuje na lokalnim izborima niški odbor odlučio suprotno, stranka Zajedno raspustila je Gradski odbor u Nišu.

    (13) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: