Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 22. 1. 2015.

| Sport

Konstantin gostuje OKK Beogradu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
bogdan-obrenovic.jpg
Bogdan Obrenović pod košem; foto: Vanja Keser

Nakon dve vezane pobede u drugom delu sezone na domaćem terenu, niške košarkaše očekuje prvo gostovanje u ovoj godini i to u nedelju 25. januara.

Sa dva trijumfa Nišlije su i dalje u vrhu tabele i korak po korak krče put ka superligaškom društvu. U nedelju ih očekuje utakmica protiv stabilnog prvoligaša, koji sezonama unazad beleži dobre rezultate i zaslužuje respekt.

Jesenas, u prvoj utakmici ove dve ekipe, Konstantin je slavio prilično ubedljivo (97:72) i pružio jednu od najboljih partija ove sezone.

Ekipa OKK-a, koju sa klupe predvodi iskusni stručnjak Milovan Stepandić, u ovaj meč ulazi sa imperativom pobede ako želi da ostane u trci za plasman u Superligu. Glavni šraf ovog tima jeste bek Vuk Malidžan, koji je u dosadašnjem toku prvenstva najkorisniji igrač i prvi strelac, sa prosekom od skoro 16 poena po utakmici.

Analizirajući vrline i mane narednog protivnika šef stručnog štaba Konstantina Marko Cvetković rekao je da je reč o relativno nižoj ekipi, koja svoju igru bazira na šutu spolja, ali i da imaju izuzetno opasan ofanzivni skok.

U odnosu na našu prvu utakmicu ove sezone, OKK Beograd je jači za dva košarkaša. Reč je o Ivanu Smiljaniću, koji je prošle sezone igrao za FMP, i Ognjenu Kužeti, bivšem igraču Metalca. Oni su atipična ekipa, bez klasične petice, igra im se zasniva na šutu, ali i pored naše nadmoći u reketu moraćemo dobro da gradimo reket kako bismo neutralisali njihov skok u napadu – dobro je upoznat Cvetković o načinu igre Beograđana.

Utakmica iz prvog dela sezone jedno je od najboljih izdanja Konstantina ove sezone, smatra Cvetković.

Pored meča u Vršcu, utakmica protiv OKK-a u Čairu je naša najbolja partija na domaćem parketu. Recept za pobedu treba tražiti u tom meču i pre svega dobrom odbranom pronaći put do pobede. Najverovatnije i na ovoj utakmici neće igrati Nemanja Barać, ali nam širina u rosteru na spoljnim pozicijama omogućava da nadoknadimo njegovo odsustvo – završio je svoje izlaganje popularni Bingo.

Ove dve ekipe nadmetale su se 5 puta u dosadašnjim izdanjima KLS-a i skor je 4:1 u korist Konstantina.

Posle 13 odigranih kola Konstantin se nalazi na deobi drugog mesta sa ekipom Vojvodine Srbijagas sa skorom 11-2, dok je OKK Beograd na deobi 6. mesta sa skorom 5-8.

Utakmica će početi u 18 sati.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: