Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:29, 20. 2. 2015.

| Sport

Španci i Kinezi obožavaju fudbalske zvezde iz Vučja

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
1.jpg
Zvezde sa dve strane sveta razmenjuju iskustva u rodnom Vučju

Stevica Zdravković i Aleksandar Ranđelović iz Vučja kod Leskovca osvajaju svet fudbala i za njima „luduju“ Španci i Kinezi, a u svom kraju za njihove uspehe retko ko i da zna.

Stevica Zdravković je golman prvog tima „Almerie“ u Španiji, dok je Ranđelović već 2 godine ofanzivni vezista u najpopularnijem fudbalskom klubu iz Hong Konga „San Pegazus“. 3 Stevica Zdravković je golman prvog tima "Almeire"

Gradili su karijeru u mnogim domaćim klubovima: u Partizanu, Borcu, Radničkom, dok je Stevica branio i za mladu reprezentaciju Srbije. Na kraju, kako tvrde, trbuhom za kruhom, obukli su kopačke i potražili sreću daleko od svog rodnog kraja, u najvećim svetskim klubovima.

Aleksandru Ranđeloviću je potrebno 26 sati leta kako bi iz Hong Konga došao kući, ali mu najviše smeta to što ne može da igra u svojoj zemlji.

Žao mi je našeg fudbala. Najviše bih voleo da ne moram dalje od Leskovca i „Dubočice“ koja na žalost više i ne postoji. Srpski fudbal je u rasulu. Osim da se privatizuju, za njih nema drugog rešenja, ali da se iz uprava izbace svi lopovi, mafijaši i političari - priča Ranđelović koji je prava sportska zvezda u Hong Kongu.

Seća se, kada je zaigrao za „San Pegazus“, bio je svojevrsna atrakcija sa Balkana. 2 Aleksandra Ranđelovića obožavaju u Hong Kongu

Gledali su u mene kao u čudo zbog tetovaža. Njima je to jako čudno, a ja sam uradio već četrnaestu. U početku sam imao problem kada bih rekao da sam Srbin. Svi su se plašili mene, kao da sam tamo otišao sa puškom u ruci. Gledali su me kao teroristu, ali kada te upoznaju, onda je sve drugačije. Sada na mene gledaju kao na atrakciju - kaže Ranđelović.

Stevica Zdravković ima potpuno drugačije iskustvo.

U „Almeriji" su me jako dobro prihvatili. Bolje ljude nisam upoznao. Razlika između našeg i njihovog fudbala je pre svega u uslovima rada, a o finansijama da i ne pričam. Igrači su kod nas nervozni jer nema para. Tamo su svi zadovoljni, ali je sve napornije i profesionalnije - kaže mladi golman.

Retko se dešava da se obojica zadese u rodnom kraju u isto vreme i tada razmenjuju iskustva. Ipak, ostaje im jedna zajednička želja - da ponovo zaigraju za domaće klubove u nekim boljim vremenima srpskog fudbala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SRBIPRAVITEDECU

    13:45 // 24. 2. 2015.

    Svaka cast momci i srecno! :-)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: