Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 7. 8. 2015.

| Sport

Veliki uspeh sportista sa juga na Specijalnoj olimpijadi

Autor:Anđela JovanovićIzvor:Južne vesti
specijalna-olimpijada.jpg
Devojčice iz Pirota su prvi put učestvovale na Specijalnoj olimpijadi

Sa Specijalne olimpijade u Los Anđelesu ženski košarkaški tim iz Pirota se vratio sa srebrnom medaljom, dok su Nišlijke osvojile bronzanu medalju u odbojci na pesku.

kosarkasice-iz-pirota Srebrna medalja je veliki uspeh za pirotske košarkašice

Ove ekipe su bile mešovite i činile su je deca sa mentalnim invaliditetom i sportisti iz Srbije. Devojčice iz Pirota su prvi put učestvovale na Specijalnoj olimpijadi, a pored ženskog tima učesnici su bili i dečaci iz ovog grada.

Žensku košarkašku ekipu činile su Jovana Ćirić, Kristina DImitrov, Dajana Jelenković, Borislava Jovanović, Milica Madić, Aleksandra Markov, Dragana Nikolić, Sandra Nikolić, Isidora Novaković i Ivana Penčić.

Devojčice na terenu su bile odlične, mi smo im bile kao ispomoć i lopta je uglavnom bila njihova i one su vodile igru - rekla je Ivana Penčić iz košarkaškog tima.

spec-olimpijada U konkurenciji košarkašica učestvovale su 4 ekipe

Nišlijke Vera Krstić, Ana Mihajlović, Petra Vukašinović i Aleksandra Živić činile su žensku ekipu u odbojci na pesku. One su u konkurenciji imale Kubu i Kostariku i izgubile oba meča sa po 2:0 i na kraju osvojile bronzane medalje.

Srpska delegacija, koju je činilo 109 učesnika zajedno sa trenerima, osvojila je 17 medalja u 8 različitih disciplina, a mešovite ekipe su činili fudalski, odbojkaški i košarkaški timovi.

medalje Spisak osvajača medalja na Specijalnoj olimpijadi

Učesnici navode da su bili oduševljeni organizacijom i otvaranjem igara, kao i to da su Srbi koji žive u Americi skupili novac i kupili 109 karata za Diznilend kako bi deca videla što više u slobodno vreme.

Olimpijada je trajala od 25. jula do 2. avgusta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pozitivna Srbija

    16:06 // 8. 8. 2015.

    Nista lepse od pobede.Tako su i ova deca sa invaliditetom pokazala sta znaci prava pobeda i svrha borbe za normalnim zivotom. Pricati o njima sa ponosom jer su postigli nesto veliko i uspesno, je nesto najlepse sto moze da se dogodi nasem drustvu.
    Vreme je da se prave i pozitivne stvari stavljaju sve vise u prvi plan.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: