Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

  • Predaja liste SNS, SPS, koalcija

    SNS i koalicione stranke prvi predali listu za lokalne izbore u Nišu

    Njih 17, predvođeni nosiocem liste Dragoslavom Pavlovićem (SNS), koji čine listu "Aleksandar Vučić - Niš sutra" koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke u nedelju u 2 sata posle ponoći predali su Gradskoj izbornoj komisiji u Nišu potpise kojim se kandiduju za predstojeće lokalne izbore koji su 2. juna. Pavlović kaže da je sakupljeno oko 1.500 potpisa što je skoro duplo manje nego 2020. godine, a dodaje da veruje u pobedu liste koja nosi naziv predsednika Republike. SPS prvi put u istoriji nije većinska stranka, kaže drugi na listi Igor Novaković, ali jeste zadovoljni koalicioni partner.

    detaljnije (47)
  • traktor, suprotan smer

    Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

    Nepoznata osoba vozila je, pod dejstvom alkohola, traktor sa priključnim oruđem u suprotnom smetu na auto-putu Niš - Dimitrovgrad i policija ga je zaustavila i privela, objavio je na društvenoj mreži X Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Iz pirotske policije kažu da je vozač odbio alko-test, ali da je dobio pritvor do 12 sati.

    detaljnije (13)
  • radnik, radnicki, foto jelena misic

    Surdulica posle 9 godina bez Superlige

    Od 2015. godine Fudbalski klub Radnik igrao je Superligu, a sledeće sezone neće biti ekipe iz Surdulice u elitnom rangu - pet kola pre kraja plej-auta Surduličani su ostali i bez teoretskih šansi da obezbede opstanak.

    detaljnije (1)
  • trg kralja milana 2 foto todorović

    Stranka Zajedno raspustila Gradski odbor u Nišu

    Zbog toga što je uprkos stavu stranke da ne učestvuje na lokalnim izborima niški odbor odlučio suprotno, stranka Zajedno raspustila je Gradski odbor u Nišu.

    detaljnije (13)
  • FK Radnički

    Drugi put zaredom Radnički u finišu meča postigao gol - sada za remi u Pančevu

    Golom Vanje Ilića u 93. minutu fudbaleri Radničkog iz Niša osvojili su bod u Pančevu pošto su u drugom kolu plej-auta, a u 32. kolu Superlige, odigrali nerešeno (1:1) sa Železničarom. Sa 37 bodova Nišlije su sada na trećoj poziciji na tabeli plej-auta, a u narednom kolu dočekuju beogradski Voždovac.

    detaljnije (3)
Niš centar

Raspisani izbori i za odbornike u niškim opštinama

Predsednik Skupštine Grada Niša Boban Džunić raspisao je izbore i za odbornike 5 niških opština. Izbori su takođe raspisani za 2. jun.

Dragan Milić

Milić još ne otkriva "svoje ljude", a bojkot ocenjuje kao "podršku vlasti"

Ko će biti u Grupi građana “Dr Dragan Milić” u Nišu - direktor Kardiohirurgije još ne otkriva i navodi da kandidata za gradonačelnika na lokalnim izborima 2. juna još nisu odabrali. Protokol o nesaradnji sa SNS nisu potpisali jer, kako kaže, “potpis ne znači ništa”, ali tvrdi da sa naprednjacima neće sarađivati i da centrala te stranke ne misli ništa dobro o niškim naprednjacima. Smatra da opozicija koja bojkotuje izbore "podržava vlast."

Pijaca Boško Buha (1)

Otvorena bulevarska pijaca, nadležni kažu da je moderna, prodavci da je iskopirana iz Pukovca

Iako je malter još uvek svež, a ostaci radova i dalje vidljivi, presecanjem crvene trake, svečano je otvorena pijaca Boško Buha na Bulevaru Nemanjića. Dok se nadležni hvale kako je Niš dobio modernu pijacu i najavljuju otvaranje novih, prodavci kažu da tri meseca rade samo da plate zakup i da im ne odgovara što je pijaca otvorena.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: