Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

BalkanPres

  • mikrofoni

    Zamračenim ekranima protiv neprijateljstva vlasti prema novinarima

    "Pet minuta gromoglasne tišine" je akcija koja upozorava nadležne i javnost na težak položaj novinara i često uskraćivanje informacija, zbog čega građani ostaju uskraćeni za istinite i pravovremene vesti. Pandemija virusa korona otkrila je nove vidove neprijateljstva vlasti prema novinarima, pa udruženja pozivaju sve da na Svetski dan slobode medija, 3. maja, u 11:55 zamrače ekrane i isključe tonove.

    (5) detaljnije
  • lilieva

    Odbačena krivična prijave protiv novinarke iz Novog Sada

    Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je krivičnu prijavu protiv novinarke portala Nova.rs Ane Lalić, koja je bila podignuta nakon njenog hapšenja zbog teksta o stanju u Kliničkom centru Vojvodine.

    (11) detaljnije
  • Dejan Anastasijević komemoracija

    Godišnjica smrti Dejana Anastasijevića

    Po hrabrom i temeljnom izveštavanju sa ratnih terena i istraživanju ratnih zločina i kriminala ostaće upamćen novinar Dejan Anastasijević, koji je preminuo pre tačno godinu dana. Nezavisno udruženje novinara Srbije rešilo je da njihova nagrada za istraživačko novinarstvo od ove godine nosi njegovo ime.

    (2) detaljnije
  • nova.rs

    Policija je privela novinarku portala "Nova" zbog teksta o KC Vojvodine

    Policija je u sredu uveče došla po novinarku portala Nova.rs Anu Lalić iz Novog Sada, nakon što je Klinički centar Vojvodine obavestio tužilaštvo i policiju da je svojim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove.

    (13) detaljnije
  • Šarčević

    NUNS: Ako se ministar prosvete ne izvini novinarima, bojkotovati njegove javne nastupe

    Ponašanje ministra prosvete Mladena Šarčevića, koji je novinarima Južnih vesti i N1 u Nišu rekao da bi "dobili odgovor da su normalni", gurnuo mikrofon i nazvao reportera siledžijom - kao agresivno i neodgovorno ocenjuje Nezavisno udruženje novinara Srbije. Ako im se ministar hitno ne izvini, kažu da će pozvati novinare da ubuduće bojkotuju njegove javne nastupe.

    (8) detaljnije
  • foto: vreme.com

    Preminuo Dragoljub Žarković, osnivač i urednik "Vremena"

    Glavni urednik nedeljnika Vreme Dragoljub Žarković preminuo je posle kraće i teške bolesti, saopštila je redakcija ovog medija.

    (2) detaljnije
  • kamere

    Mediji pokreću niz debata o razvoju srpskog društva

    Grupa nezavisnih medija, među kojima su "Nova ekonomija", "Vreme", "Danas", "Beta", "Fonet" i "Južne vesti", pokreće društveni dijalog “Srbija 2030 – koji je naš put“ o temama koje su strateški važne za dalji pravac razvoja srpskog društva. Prva debata zakaza je za 23. januar, u Vukovoj zadužbini u Beogradu.

    detaljnije
  • kuća

    Godišnjica paljenja kuće novinaru iz Grocke obeležava se protestom u Beogradu

    Novinari, ali i svi ostali koji vide nepravdu zbog “tapkanja u mestu” suđenja protiv bivšeg predsednika Opštine Grocka Dragoljuba Simovića, koji je optužen da je bio nalogodavac paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, protestovaće sutra na Trgu Republike u Beogradu.

    detaljnije
  • južne vesti

    Savet za štampu osudio niški portal blizak vlasti koji je prepisao tekst od “Južnih vesti”

    Zato što je Gradski portal 018 u rubrici “Što da ne kažem?” prepisao deo teksta "Južnih vesti" o tome kako je načelnik Gradske uprave Niš izbio telefon iz ruku jednog opozicionog odbornika, bez navođenja autora, Savet za štampu je ocenio da je ovaj medij prekršio Kodeks novinara. Vlasnik ovog portala i funkcioner SNS-a Nikola Panić odbija da odluku objavi, jer kaže da ne priznaje Savet. Takođe, ne želi da objavi identitet autora plagijata.

    (3) detaljnije
  • kokan mladenovic

    "Raskrikavanje": Kokan Mladenović u intervju “Južnim vestima” nije pozivao na građanski rat

    Nazivajući ga "bolesnim, žutim hejterom“, "Informer" je optužio reditelja Kokana Mladenovića da je poslednjih dana pozivao na građanski rat, i zamerio tužilaštvu što na to “danima ćuti”. Kao dokaz citiraju deo intervjua koji je Mladenović nedavno dao "Južnim vestima", ali tako da su njegovim rečima dali sasvim suprotan kontekst. Reditelj, naime, nije pozivao na građanski rat, već je rekao da je uveren da će se ova vlast menjati na ulici.

    (4) detaljnije
  • srpski telegraf

    "Srpski telegraf" prepisao tekstove "Južnih vesti", Savet za štampu ih osudio

    Nakon što je tabloid "Srpski telegraf" preuzeo dva teksta "Južnih vesti" i objavio ih kao svoje, Savet za štampu protiv ovog medija objavio je javnu opomenu. Dva autorska teksta o tome kako je osnivač Srbske časti oduzeo konja mladiću iz niškog romskog naselja, u ovom tabloidu objavili su kao jedan.

    (3) detaljnije
  • skup

    I u Nišu protestni skup zbog napada na N1

    Niški novinari će se večeras, u Media centru solidarisati sa kolegama iz Beograda, koji će protestovati zbog učestalih napada na televiziju N1. Poziv je otvoren i za sve građane koji žele da osude napad na ovaj medij.

    (5) detaljnije
  • Milica Vojinović

    Obijena kuća novinarki KRIK-a Milici Vojinović

    Novinarki KRIK-a Milici Vojinović danas je obijena kuća, dok se ona sa porodicom nalazila van Srbije. Njena rođaka je zatekla obijenu porodičnu kuću. Slučaj će biti prijavljen policiji i radnoj grupi za zaštitu bezbednosti novinara.

    detaljnije
  • debata

    Novinari iz regiona: Botovi su tu da pokrenu proces propagande

    Botovi ili trolovi, kako ih zovu u pojedinim zemljama, prema mišljenju novinara iz regiona imaju izsti zadak svuda u svetu - da pokrenu proces propagande. Zato je kako kažu važno pitati se za svaku informaciju “da li je ovo istina” i proveravati iz više izvora.

    (8) detaljnije
  • milenijum tim

    Firma koja gradi stanove za bezbednjake na jugu ustupila "audi" i stan bratu Siniše Malog

    Rođeni brat ministra finansija Siniše Malog Predrag već pet godina vozi „audi“ u vlasništvu firmi srpskih biznismena Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka, otkriva KRIK. Automobil je najpre bio u vlasništvu njihove poznate firme „Milenijum tim“ angažovane na najvrednijim državnim projektima, uključujući i "Beograd na vodi“, a zatim je preregistrovan na njihovu drugu kompaniju "KBV datakom“.

    (12) detaljnije
KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: