Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:16, 20. 5. 2014.

| Društvo

Biće odobren novac za toalet u Tvrđavi

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
toalet
U fazi renoviranja još neko vreme, arhivska fotografija

Dodatnih milion dinara za kompletnu rekonstrukciju toaleta u Tvrđavi biće odobreno, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić. Neizvesno da li će sve biti spremno za leto.

Najveći problem u celoj priči je postupak javne nabavke, koji još nije raspisan i još se ne zna kada će biti.

- Biće nova javna nabavka. Raspisujem čim dobijem inicijativu, a onda ide postupak. Ovo je mala vrednost i to bi moglo da se uradi dosta brzo, jer idu sadržaji u Tvrđavi tokom leta i treba to dočekati spremno - rekao je Perišić.

Ovom javnom nabavkom biće izabrana firma koja će odraditi završni deo rekonstrukcije toaleta što podrazumeva, kako je ranije objašnjeno iz Direkcije, izradu novog stepeništa, revitalizaciju fasade, nabavku i ugradnju sanitarija i galanterije, kao i nabavku i ugradnju protiv-požarnih aparata.

Kako je rekao gradonačelnik Niša, prošle godine je za toalet u Tvrđavi izdvojeno 5 miliona dinara, ali to očigledno nije bilo dovoljno za završetak radova.


perisic Perišić tvrdi da su vlasnici hteli da donirju keramikuVlasnici kafića hteli da pomognu

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da su prošle godine svoju pomoć u rekonstrukciji jedinog toaleta u Tvrđavi ponudili i vlasnici obližnjih kafića.

Međutim, Perišić tvrdi da je tada u Direkciji rečeno da je izvođač radova “Stan-invest” već otpočeo radove.

- Oni nisu hteli da daju novac, već su hteli da kupe keramiku. Pločice i školjke. Međutim, “Stan-invest” nije mogao da primi donacije, jer radi po ugovoru - objasnio je gradonačelnik.


Razmotrićemo radno vreme toaleta

Gradski većnik za komunalne delatnosti Miloš Banđur kaže da građani opravdano negoduju zbog radnog vremena toaleta i da bi to trebalo da bude promenjeno.

- Leti je predviđeno da toaleti rade do 20 sati, a tada je najveća potreba za njihovim korišćenjem. Videćemo da to izmenimo i da to prilagodimo potrebama građana - rekao je Banđur.

wc Vrata će biti otvorenai noćuHigijenu održava JKP “Medijana”, a većnik kaže da sat vremena održavanja košta čitavih 557 dinara. Takođe, umesto Direkciji za izgradnju, tehničko održavanje povreno je “Nišstanu”.

Podsetimo, na probleme radnog vremena, higijene i broja javnih toaleta u Nišu ukazala je Fejsbuk grupa “Piš juriš na Gradsku kuću”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Igrutin Igrutinovic

    03:02 // 21. 5. 2014.

    Još će sad da prave novo jp koje će da rukovodi letnjom pozornicom i slobodnim prostorom u tvrđavi, znači samo će da beru kajmak za 20 - 50 lezilebovića i sve to preko naših leđa...

  • Igrutin Igrutinovic

    03:01 // 21. 5. 2014.

    Bezobrazluk vrhunski, koliko se prepliću nadležnosti raznih javnih i komunalnih preduzeća da je to strašno. Pitam se uopšte kako išta funkcioniše u ovom tzv. gradu. Sramota

  • akonkagva

    16:57 // 20. 5. 2014.

    Vi sadasnji, kao i predhodni ste za nobelovu nagradu. Tema: kako nista ne uraditi sto bi 3 bolja majstora zavrsila za max. 5 dana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: