Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:08, 14. 7. 2023.

Deca u niškim vrtićima cele nedelje bez voća i povrća, iz "Pčelice" kažu zbog poštovanja zakona

Kuhinja-vrtic-foto-PU-Pcelica-Nis Navodno zbog javne nabavke deca u najtoplijim danima nisu jela ni voće ni povrće; foto: PU "Pčelica"

U najtoplijim danima ovog leta, kada lekari preporučuju da svakodnevno unosimo dosta voća i povrća, mališani u niškim vrtićima su cele nedelje za užinu dobijali đevrek, kukuruzni štapić i kolač, a uz ručak salate nije bilo. Roditelji su se požalili na to što hrana koja se daje najmlađima ni inače nije zdrava, ali da su posebno razočarani što u sezoni voća i povrća toga nije bilo na meniju. Iz Predškolske ustanove "Pčelice" odgovaraju da su morali da poštuju "imperativne zakonske procedure u postupcima javnih nabavki", ali da će već sledeće nedelje u jelovniku biti voća i povrća.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Snežana Stefanović

    11:03 // 14. 7. 2023.

    Još jedan primer loših posledica zbog primenr Zakona o javnim nabavkam. Vrtići, škole , bolnice, komletno zdravstvo ne smeju da trpe zbog "javnih nabavki". Nabavke u ustanovama toga tipa teba urediti na drugačiji način gde neće trebati meseci rada i čekanja i na kraju alpska salama, loš toner, prazne hemijske.... ono najjeftinije , najgore na tržištu.

    • W

      17:02 // 14. 7. 2023.

      A zasto se javna nabavka nije pokrenula i realizovala na vreme?Ne zbog zakona vec zbog haosa i javasluka u ustanovi,eto zasto.

  • averkijeskila

    11:13 // 14. 7. 2023.

    Ima li neko da zna osnovne stvari u poslovanju? Pozovite neke kasvetne ljude da urade edukaciju.

  • Бата Рака из Ниш

    11:46 // 14. 7. 2023.

    Због поштовања законске процедуре.
    Ахахахахахахахахахахахахахахахахахаха... Бре!

  • Ivančica

    12:59 // 14. 7. 2023.

    Pitajte Pčelicu da li pod zakonsku proceduru spada i priprema SNS miting sendviča?

  • Krsta

    13:07 // 14. 7. 2023.

    Margarin treba zabraniti zakonom. Najtoksicnija namirnica na svetu to ne bi trebalo davati nikome bez potpisanog pristanja. Koji nutricionista potpisuje ovakav meni za decu to je za zatvor. Sve puno trans masti i secera.

  • Petar

    13:10 // 14. 7. 2023.

    "Za nasu decu" hahahahaha
    Jado....

  • Aljek

    13:36 // 14. 7. 2023.

    Bilo je, samo ja otišlo negde drugde, gde je bitnije.

  • Мина

    13:42 // 14. 7. 2023.

    Будимо реални,већи проценат деце се неадекватно и нездраво храни и код куће.Ово у вртићима сигурно није у реду,али знам, када је моје дете ишло у вртић, улагали су максималне напоре што се чувања , исхране и хигијене тиче.Замишљам како сада нека брижна мама, пошто јој не хране дете у вртићу како треба, ,каже:"Сад ће теби мама да наручи пљескавицу или пицу, па уз Кока колу да се лепо наједеш.

    • Aca

      16:05 // 14. 7. 2023.

      Mina, zamisljaj ti sta god hoces ali prvo probaj da zamislis one roditelje koji vode racuna o ishrani dece. Nacin na koji Pcelica posluje, milioni isplaceni za odstetu i utrosene namirnice za pravljenje sendvica moraju nekako da se nadoknade a ovo je jedan od nacina

    • Zlobnik II

      18:57 // 14. 7. 2023.

      @Мина : Ako ćemo biti realni - ti nisi realna , kako god bilo ! Možda si "uhlebljena" , kao BOT - što ne bih voleo. Možda si školovana i radiš svoj posao, što bih voleo ali... nisi u koži mnogih ljudi koji nemaju para da zdravo hrane svoju decu ! Valjda živiš u Nišu , koji je "crna rupa" /to bi trebalo da znaš/ i zadnja rupa na svirali ili "trinaesto prase", itd
      I kada je tvoje dete išlo u vrtić?

    • Torpedo

      20:50 // 14. 7. 2023.

      Mogu da razumeme da botujes da direktorka, sa puterom na glavi, je najbolja ! Ne mogu da razumem, da si protiv zdrave decije ishrane! Mozda je u vrticima dete nekog tvog rodjaka,prijatelja, kuma... Uz,sve to si zena,mozda i majka. Sram da te bude,ma koja privilegija i para je u pitanju !

  • Gavrilo

    20:43 // 14. 7. 2023.

    Jedna info za JV. Nije nedelju dana već 4 nedelje. 4 nedelje bez voća i povrća.

  • Naissus

    21:52 // 14. 7. 2023.

    Otislo albanskim autobusima na "najveci miting u istoriji Srbije" .... Pojeli su dva vrtica za jedan dan. Bruka i sramota!!

  • Мина

    17:02 // 15. 7. 2023.

    Свако има право на своје мишљење и став о нечему "Торпедо" би да торпедује свакога, ко не мисли као он, "Злобник", да шири злобу и нетрпељивост,многи износе лажи и непроверене чињеице( не мислим нс конкретни текст).Нити сам бот, нити зависим од некога, одавно пензионерка,погрешила што сам упоредила моје и ваше време, извињавам се.А да неке садашње маме хране децу брзом и нездравом хрсном, да

    • Zlobnik II

      00:03 // 16. 7. 2023.

      @Мина : Greška ti je - glede mene i mojih komentara , zloban sam kada mislim da neko ne misli svojom glavom... a što se tiče netrpeljivosti, gde se to i u kom mome komentaru vidi? Žao mi je što si opet "promašila metu" i što ne vidiš ljude i decu ,oko sebe, koji gladuju a možda imaš i neku nezgodnu dioptriju! Ali i ne odustaješ od svog mišljenja !! "Koleginice"!

  • Dragica

    11:18 // 16. 7. 2023.

    U školama je još gora situacija grad je preuzela sprovodi javnu nabavku za gigijenu i kancelarijski materijal, kasni i jedno i drugo ,a cene su pet puta veće nego u maloprodaji

  • Samousluga

    12:54 // 16. 7. 2023.

    Da ovi rade trebovanja u prodavnicama, pola Niša bi gladovalo! N.E.S.P.O.S.O.B.N.I.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: