Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:37, 5. 2. 2014.

| Društvo

Direktori EPS-a se izvinili za milionske greške

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Novakovic-Dzombic.JPG
Rukovodstvo "Jugoistoka" izvinjava se domaćinstvima sa milionskim računima

Niškim porodicama kojima su za decembar stigli milionski računi za struju u današnjoj poseti su se izvinili direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović i direktor PD Jugoistok Igor Novaković.

Racun-25-miliona Račun Petkovića iznosi tačno 24.449.109 dinara Posle sastanka u "Jugoistoku" i poseta porodicama Tošić i Anisimov, kojima su stigli računi nešto niži od 2 miliona dinara, rukovodstvo EPS-a otišlo je u Brzi Brod da se izvini i dosadašnjem rekorderu u pogrešno obračunatom računu Nebojši Petkoviću. Njegovu porodicu iznenadio je račun od približno 24,5 miliona dinara.

- Njihov poziv me je zaista iznenadio, nisam očekivao da će čak do ovoga da dođe. Rekli su da će doći ispravka. Jedan od direktora mi je rekao da je za taj strujomer na gornjem spratu koji i ne koristimo stanje od početka bilo pogrešno upisano - kaže Petković.

On svoj račun nije želeo da nosi u "Jugoistok" na reklamaciju jer je, kako kaže, želeo da nadležni sami uoče svoju grešku. Ostalim "milionskim potrošačima" su odmah nakon spornih računa stigle i ispravke.

- Bitno je da su kupci koji su dobili visoke račune, dobili i naše reklamacije. Sistemske greške nije bilo, već samo pojedinačnih slučajeva. Nismo bezgrešni, svaka kompanija može da pogreši. Pa greše i "Telenor" i "Telekom". EPS ne živi tako što će "pumpati" račune svojim građanima - rekao je Novaković u Petkovićevom domu.

Obradovic-Nis-Eps Pitanja za direktora Obradovića imale su i komšijeOn je istakao i da broj reklamacija nije uvećan u odnosu na raniji period, kao i da su sve reklamacije bile prihvaćene.

U razgovoru sa meštanima Brzog Broda iz Petkovićevog komšiluka direktor Obradović je rekao da ne želi da se za ove greške krivica baci na one koji očitavaju brojila.

- Oni ne rade lak posao, neke od njih dočekuju sa psima. Neki put se dogodi i ljudska greška. Kad se utvrdi ko je napravio propust, reagovaćemo - istakao je Obradović.


Niški novinari "neplanirani"

Iako su u posetu niškim domaćinstvima zajedno sa rukovodstvom EPS-a išle novinarske ekipe nacionalnih medija i Niške televizije, ostali lokalni mediji nisu bili zvanično obavešteni o ovom događaju. Iz službe za odnose sa javnošću PD "Jugoistok" objasnili su da se to dogodilo jer su za pozive novinara bile zadužene službe iz Elektroprivrede i da "ostali novinari nisu predviđeni". 


Podsetimo, na području PD "Jugoistok", milionske račune do sada su dobili:

Petkovići iz Brzog Broda (24 miliona)
Stanijamovići iz Žitkovca kod Aleksinca (13 miliona)
Anisimovi iz Niša (1.9 miliona)
Tošići iz Niša (1.7 miliona).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lik iz centra

    18:47 // 6. 2. 2014.

    "pozovemo djuru,on ce ti oprostiti sto te je tukao"!

  • theGreat

    15:11 // 6. 2. 2014.

    Meni ovde najzanimljivija "njuska" ovaj u pozadini. Daleko dogurao ;)
    Pozdrav iz EU sugradjani, trudio sam se i puko mi je film, ako se vratim "sve cu da ih pobijem"

  • Gordana

    14:50 // 6. 2. 2014.

    ...a ko će da se izvini onim građanima koji su ucenjeni da moraju da potpisuju Sporazum i time formalno priznaju zakonski zastarela dugovanja (koja su BTW naduvana protivzakonito obračunatom kamatom?

    • ja sam

      16:33 // 11. 2. 2014.

      ja nisam potpisao sporazum!i nemam struju "tacno" vec 104 dana,sve dok mi se lepo ne obracuna bez naduvane kamate..tuzen sam 2004 pa 2009 bez mog znanja,a tuzba je 105hilj.i 98hilj.i sada da potpisem?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: