Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 8. 6. 2016.

| Društvo

Džuniću ponovo dozvoljeno bavljenje advokaturom

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Politika
dzunic
Advokat Džunić ponovo u sedlu; foto: MRCN

Disciplinska komisija Advokatske komore Srbije ukinula je odluku Advokatske komore Niša kojom je advokatu Bobanu Džuniću bilo zabranjeno da se bavi advokaturom godinu dana i na isti period je bio izbrisan iz imenika advokata.

Ovakvu odluku Disciplinska komisija AKS donela je nedavno, ali novinarima je nisu dostavili.

Morate se obratiti Advokatskoj komori Niša ili kolegi Džuniću kako biste imali uvid u to. Mi nismo u obavezi da Vam dostavimo odluke Disciplinske komisije - rečeno je u Advokatskoj komori Beograda.

U niškoj komori se već danima niko ne javlja, a “Politika” prenosi da je Disciplinska komisija poništila kaznu koju je izrekla niška komora, jer je Džunić u vreme protesta advokata radio i dao izjavu medijima da će raditi bez obzira na štrajk.

Neosnovani su i navodi optužbe, ali i stav prvostepenog suda da postoji teža povreda dužnosti advokata i ugleda advokature učinjene 3. 10. 2014. godine tekstom objavljenim u dnevnom listu “Politika”, jer optuženi nije postupao protivno odlukama Advokatske komore Niš i Advokatske komore Srbije o protestnoj obustavi rada advokata - prenosi “Politika” deo odluke.

Sam Džunić, koji se u međuvremenu žalio na odluku Advokatske komore NIš, kaže da je pravda spora, ali dostižna.

Sve što sam govorio tokom postupka ispostavilo se da sam bio u pravu i Advokatska komora Srbije je potvrdila moje navode u žalbi da svako ima pravo na rad koji mu je Ustavom garantovan - kaže Džunić.

O eventualnoj naknadi, jer već nekoliko meseci nije mogao da se bavi advokaturom, Džunić, koji je ujedno i funkcioner SNS i predsednik Opštine Palilula, kako kaže još nije razmišljao.

Ne zameram ni kolegama, ni kolegenicama ništa koji su bili malo više ostrašćeni u prvostepenom postupku i nastavljamo tamo gde smo nekada stali - rekao je Džunić.

Podsetimo, Advokatska komora Niša je suspendovala Džunića u oktobru 2014. godine u vreme protesta advokata, a on je i tada tvrdio da je takva odluka protivustavna.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Max Vespertine

    01:43 // 9. 6. 2016.

    Advokat sa javnom funkcijom koji moze da radi na parnicama protiv grada ciji je funkcioner?

    Ne, to uopste nije sumnjivo, svi znamo kako su u SNSu svi posteni i bez mane, ali dobro da ste onoj dvojici mladih prevaranata zabranili da posteno zaradjuju hleb na bicikli svojim radom, oni upropastavaju budzet grada u milijardama.

  • Opa

    18:03 // 8. 6. 2016.

    Ali prvo da zatvori pijacu na Delijskom visu. Predlazem ustanovljavanje nagrade "Promasaj mandata" i odmah kandidujem ovaj projekat Dzune advokata. (Eto i rima se javi).

  • Duca

    12:35 // 8. 6. 2016.

    Ovo je slobodana zemlja,svako radi šta hoće.Užas

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: