Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 10. 6. 2015.

| Društvo

Gastro-festival "Ukusi Niša" na Trgu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
gastro
Prvog dana takmičenje u pripremanju jela od roštilja; foto: FB Udruženje ugostiteljsko-turističkih poslenika Niš

Od četvrtka 11. juna do subote 13. juna građani koji od 18 sati do ponoći budu na Trgu kralja Milana u Nišu mogu uživati u mirisima i ukusima balkanske, srpske i niške gastronomije.

U četvrtak će na centralnom niškom trgu biti organizovano takmičenje u pripremanju jela sa roštilja, potom će se kulinari nadmetati u spremanju jela internacionalne kuhinje i flambiranih jela. Na kraju večeri takmičiće se barmeni.

Iako do sada nije bila praksa da posetioci na takmičenjima probaju eksponate jer nismo mogli da garantujemo za bezbednost namirnica, sada ćemo imati 4 improvizovane kuhinje i sve će se spremati od namirnica poznatih proizvođača, tako da će zainteresovani moći da probaju ono što takmičari pripremaju - kaže predsednik niškog Udruženja ugostitelja Zoran Mirašević.

Drugog dana gastro-festivala održaće se takmičenje u spremanju jela od ribe, ribljih čorbi i ribljeg paprikaša, dok će se u subotu učesnici nadmetati u pripremi jela srpske kuhinje.

Procena je da će biti pripremljeno od 2 do 3 hiljade litara riblje čorbe i sve to će građani moći da probaju - najavljuje Mirašević.

On ističe da će na takmičenjima učestvovati preko 200 kulinara iz Turske, Bugarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Srbije.

Festival “Ukusi Niša” deo je manifestacije Mesec turizma u Nišu”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: