Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:57, 7. 12. 2015.

| Društvo

Konačno kreću radovi na izgradnji šetališta za pse

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
800x600-park-za-pse-flicker-com-montgomery-county.jpg
Park za pse uskoro i u Nišu; foto: flicker.com/Montgomery County; CC

U utorak bi u čairskom parku u Nišu trebalo da krenu radovi na izgradnji dugonajavljivanog šetališta za pse koje je bi mnogim vlasnicima pasa, ali i drugim građanima, olakšalo šetnju kroz park.

Ovaj kutak za ljubimce biće smešten nedaleko od bazena i klizališta, a biće finansiran sa 3,6  miliona dinara iz budžeta Gradske opštine Medijana.

Kako je ranije najavljivano, u ograđenom prostoru vlasnici će svoje pse moći da šetaju i istrčavaju bez povoca 24 časa dnevno, a trebalo bi da budu postavljene i prepreke i penjalice.

Trebalo bi sve da bude završeno do Nove godine. Pripremni radovi, u smislu nabavke ograde i ostalog mobilijara, su već u toku i očekujemo da do kraja meseca bude gotovo - rekao je predsednik Opštine Medijana Zoran Stojanović.

setaliste Prostor u Čairu na kojem bi trebalo da bude šetalište; foto: Gradski projekat za izgradnju parka za pseŠetalište bi trebalo da zauzme površinu od 50 ari, a opasni psi će i unutar njega morati da nose korpu.

Pored prostora za šetnju, na ovaj način se stvaraju uslovi za poštovanje gradske odluke prema kojoj je šetnja van prostora predviđenog za to, dozvoljena samo na povocu, a istrčavanje u kasnim večernjim satima.

Podsetimo, izgradnja šetališta najavljivana je još 2012. godine, ali se od toga privremeno odustalo. Zatim je trebalo da radovi krenu u maju ove godine, ali je i taj rok probijen, a razlog za to je uvek bio nedostatak para. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zlobnik

    19:18 // 8. 12. 2015.

    Što bacaju pare , kada je ceo Niš pretvoren u šetalište za pse ... i sa gazdama i bez gazdi / u mnogo , mnogo većem broju/.
    Ne možeš da prodješ kroz Niš da ne nagaziš pseće g...

  • veljko

    09:20 // 8. 12. 2015.

    a za macke?

  • braca

    22:49 // 7. 12. 2015.

    3,6 miliona dinara (30 000e) iz budžeta za ogradu i penjalice. Pa vi glasajte opet za ove.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: