Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:08, 24. 7. 2014.

| Društvo

Ministarka: Obezbediti uslove za letove sa aerodroma

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
Aerodrom
Od oktobra prošle godine nema komercijalnih letova sa niškog aerodrooma (foto: exyuaviation.blogspot)

Sa niškog aerodroma mogli bi uskoro da lete avioni inostranih “low cost” kompanija ako bi za to bili obezbeđeni tehnički uslovi o kojima je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović razgovarala danas sa gradonačelnikom Niša.

Kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima, gradonačelnik Niša Zoran Perišić je na sastanku sa ministarkom istakao da su pojedine kompanije zainteresovane da uvedu redovne linije sa aerodroma “Konstantin Veliki”, ali da je problem “nepostojanje adekvatnih tehničkih uslova”. Vlada Aerodrom "Konstantin Veliki" tema razgovora ministarske i predstavnika Niša (foto: srbija.gov.rs)

Ministarka Mihajlović je, kako se navodi u saopštenju,  zadužila svoje saradnike da, u saradnji sa Aerodromom “Nikola Tesla“, Direktoratom civilnog vazduhoplovstva i Kontrolom letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), pronađu konkretna rešenja kako bi aerodrom u Nišu što pre bio stavljen u komercijalnu funkciju.

Osim toga na sastanku je razgovarano i o nasleđenom problemu u vezi sa izgradnjom socijalnih stanova za porodice čije su kuće stradale usled klizišta, kao i o elektrifikaciji pruge kroz grad Niš.

Podsetimo, komercijalnih letova sa niške vazdušne luke nema od oktobra 2013. godine, preduzeće je u jako teškoj finansijskoj situaciji, a gradonačelnik je nedavno rekao da su preduzeti prvi koraci za izlazak iz krize.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Republika Juzna Srbija

    20:28 // 30. 7. 2014.

    Pa se sad lepo drzite ovog obecanjanja i pratite, kako nasi divni ministri ispunjavaju sve sto obecaju! Jedva cekam da sletim u Nis kad na vrbu rodi grozdje!!!!

  • Перица Мали

    19:55 // 27. 7. 2014.

    Страшно сам љут на ЈВ,због цензурисања коментара.Да овај З.Јовановић није администратор.Па више га има у коментарима него слова,лупа ко максим по дивизији и све објављујете.Па докле бре више ........

  • Nena

    19:01 // 26. 7. 2014.

    ZORANA BI MOGLA malo da radi nesto korisno za promenu , a ne da se seta i drzi predavanja .I da joj rad ne bude kao oni racuni za struju , strasno ....i moja baba bi znala onako da ih napravi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: