Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 6. 4. 2016.

| Društvo

Mladi u Brzom brodu uređuju naselje, ali i traže pomoć nadležnih

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Radna-akcija-3.jpg
Udruženo u radnoj akciji; foto: FB strana "Uređenje naselja Brzi Brod"

Pošto, kako kažu, više nisu mogli da čekaju da se nadležni pobrinu za divlje deponije i neuređeno zelenilo u njihovom kraju, meštani Brzog broda kod Niša rešili su da mesto u kom žive sami dovedu u red i onima čiji je to posao "pokažu kako se to radi".

radna-akcija-2 Okupljeni oko iste ideje; foto: FB strana "Uređenje naselja Brzi brod"Osim što već nedeljama čak stotinu mladih čisti priobalje Nišave, kosi travu oko crkve i uređuje zelenilo u centru naselja, meštani, koji ističu da nisu okupljeni ni oko jedne organizacije ili političke partije, organizuju i protestnu šetnju koja će iz centra naselja do škole "Dr Zoran Đinđić" biti održana u subotu 9. aprila u 17 sati.

Brzoborđani kažu da su odabrali ovaj trenutak jer predizbornu kampanju vide kao vreme kada se "oni koji odlučuju sete običnih ljudi".

Čak 20 godina niko od čelnih ljudi nije ništa uradio za Brzi brod. Cilj nam je da ih probudimo, i njih, i naše starije meštane i da se uhvatimo u koštac sa problemom - kaže jedan od pokretača ove akcije Ivan Cvetanović.

Brzi-Brod Žele da ovakvi prizori budu prošlost; foto: FB strana "Uređenje naselja Brzi brod"Ovaj momak je svoje rodno mesto napustio još pre 15 godina kada se preselio u Švajcarsku, a kada je došao shvatio je da skoro ništa za sve vreme njegovog odsustva nije napredovalo i da neki od 12.000 stanovnika jednog od većih niških naselja još žive bez asfalta i rasvete.

Držimo sastanke sa funkcionerima opštine, grada, javnih preduzeća... Spremni smo i da bojkotujemo izbore ako se ne dogovorimo, mada očekujemo da nam izađu u susret - kaže Cvetanović.

radna-akcija-4 Uređen i deo pored crkve; foto: FB strana "Uređenje naselja Brzi brod"U pozivu na protest piše da su prioriteti asfalt i rasveta do crkve, asfaltiranje ulica, uređenje groblja, izgradnja vrtića u zgradi osnovne škole, izgradnja parka, terena i teretane, postavljanje kontejnera na više mesta u naselju, uređenje kanala i centra naselja i izgradnja kružnog toka i nastavak autobuske linije.

I dok pregovori sa nadležnima traju, mladi iz Brzog broda ne sede skrštenih ruku. Za poslednjih desetak dana očistili su centar, glavne ulice, zelenilo oko škole, crkve, ambulante i policijske stanice, kao i fudbalski teren.

prioriteti-Brzi-brod Asfaltirali bi sami da mogu; foto: FB strana "Uređenje naselja Brzi brod"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ko im napravi

    09:40 // 7. 4. 2016.

    te silne divlje deponije?! Javljajte se svi koji ste otišli do Brzog broda da ljudima istresete svoje smeće. Lepo je što su se organizovali da u kampanji odrade nešto za sebe, neće biti dobro ako nakon 24-tog ponovo nastave da odlažu smeće gde mu nije mesto.

  • kakvi smo

    09:22 // 7. 4. 2016.

    ne bi me cudilo da vam pisu komunalnu prijavu, što cistite djubre i preuzimate nadležnosti onih koji bi to trebali da rade

  • LePiaf LePiaf

    08:20 // 7. 4. 2016.

    Da se samo podsetimo, od 2008-2012g uvedena autobuska linija, otvorena nova škola, pošta, asfaltirano više ulica bar tamo gde su mogli meštani da se dogovore ili gde je imala dozvola..Od 2012-2016 samo otvorena policijska stanica...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: