Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 11. 4. 2016.

| Društvo

Na Bulevaru u Nišu policijska stanica sa sto policajaca

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Nova-policijska-stanica
Na raskrsnicama u blizini zgrade policijske uprave biće postavljene kamere, a u okolnim ulicama pojačane patrole; foto: JV

U najgušće naseljenom delu Niša na Bulevaru Nemanjića, u Ulici Pariske komune broj 11, otvorena je ispostava policijske uprave u kojoj će raditi oko stotinu policajaca, a Nišlije će na tom mestu moći i da izvade pasoš i ličnu kartu.

IMG-6268 Policajci pozdravili ministra; foto: JVKako je na otvaranju nove policijske stanice rekao ministar policije Nebojša Stefanović, "na ovaj način pokazuju da ih zanima svaki deo Niša".

Nastavićemo da ispostavu opremamo tehnikom. U narednih nekoliko dana će na nekima od najprometnijih saobraćajnica u blizini zgrade biti raspoređene i kamere koje će biti povezane sa policijskom ispostavom i pratiti sve što se dešava i olakšati rad - najavio je ministar.

IMG-6273 Zgrada policijske ispostave u vlasništvu Grada Niša; foto: JV

Osim toga, kako je rekao, biće pojačane i policijske patrole.

Pogotovo ovde gde se nalazi više ugostiteljskih objekata i gde je centar na kom se okupljaju mladi tokom noći, što treba da poveća bezbednost građana - kaže Stefanović.

Rekao je da je otvaranje ove ispostave pravi način da se u Ministarstvu pozabavimo temom "policija u zajednici".

To podrazumeva da su policajci zajedno sa svojim građanima i narodom, da poznaju i rad lokalne samouprave u tom delu grada, ali i da poznaju kriminalitet i da su lako dostupni. Hoćemo da približimo policiju građanima, da ljudima omogućimo da se brzo i efikasno obrate za rešavanje svojih problema - kaže Stefanović.

Prema statistici Ministarstva koju je izneo novinarima, Policijska uprava u Nišu je u poslednja tri meseca "suzbila kriminalitet uspešnije nego protekle godine", odnosno stopa kriminaliteta je smanjena za preko 13 odsto, što, prema njegovim rečima "govori da je policija počela intenzivnije i ozbiljnije da se bavi kriminalom i da nema zaštićenih".


Novinari ispred policijske ispostave ostali uskraćeni za odgovore

IMG-6277 Nakon što je dao izjavu o policijskoj urpavi, ministar odbio da odgovara na novinarska pitanja i rekao da će to učiniti kasnije na stranačkom skupu; foto: JVMinistar Stefanović, posle otvaranja policijske ispostave i izjava u vezi sa njom, novinarima nije ostavio vremena da postavljaju pitanja uz obrazloženje da će to učiniti ispred Kalče, gde je odmah zatim otišao da kao stranački funkcioner poseti štandove Srpske napredne stranke.

Osim stranačkih aktivista koji su se sa zastavama i promotivnim materijalom okupili oko desetak štandova u Obrenovićevoj ulici, sa ministrom su se pozdravljali i sugrađani.

Nakon što je obišao svaki štand, Stefanović je novinarima dao izjavu u vezi sa stranačkim programom i rekao da je "suština njihove borbe da otvaraju radna mesta".

Mislim da smo pokazali da povećanje stabilnosti u zemlji, da ekonomska i bezbednosna situacija, koje su veoma dobre i koje su na mnogo višem nivou neko u zemljama u okolini, doprinosi da više investitora dolazi u našu zemlju. Borićemo se za svako radno mesto i ovde u Nišu, ali i u Subotici, Beogradu, Čačku i bilo kom delu Srbije - govorio je Stefanović.

IMG-6292 Nakon što je otvorio policijsku ispostavu na Bulevaru, ministar posetio štandove SNS ispred Kalče i pozdravio pristalice stranke; foto: JVZatim je zahvalio Nišlijama "na ogromnoj energiji i podršci koju pružaju premijeru" i poručio da je "ovo borba za premijera Srbije".

Tek je nakon toga, na stranačkom skupu, odgovorio i na pitanja koja su mu bila postavljena kao ministru unutrašnjih poslova i objasnio da policija na dan izbora neće biti na biralištima, ali da će "raditi ono što je u skladu sa njenim ovlašćenjima i zakonom".

Dodao je da je ponosan što zasada u predizbornoj kampanji u Srbiji nema incidenata, odnosno "ima ih manje u celoj zemlji nego 2012. godine u jednom danu." 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • misko

    11:51 // 13. 4. 2016.

    Kakvih sto, sto hiljada policajaca grada Niša...

  • buki

    10:03 // 12. 4. 2016.

    Kako se gura ovaj Bulatovic da bude blizi ministru nego sto je Dzunic. Lepa slika

  • Nemi posmatrac

    01:34 // 12. 4. 2016.

    Sve je to lepo, kancelarije MUP-a, Komunalne policije gde god se okrenes, samo Hitna Pomoc i dalje na starom mestu sa sve manje radnika i bez sredstava. Pitam se hoce li doci dan da svako naselje ima svoj objekat Hitne Pomoci kako bi hitni slucajevi dobili u najkracem roku adekvatnu pomoc

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: