Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:52, 26. 2. 2014.

| Društvo

Na kvalifikacijama u Nišu pobedila Kruševljanka

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Besede-u-Zoranovu-cast.jpg
Marija Arsić izabrana je za najbolju među 13 besednika (foto: ds.org.rs)

Besedom "Pružite mi ruke, a ne bič" studentkinja Pravnog fakulteta u Nišu Marija Arsić iz Kruševca pobedila je na kvalifikacionom takmičenju "Besede u Zoranovu čast".

Drugo i treće mesto osvojili su Vuk Jovanović i Ivan Tomić, a u sali Niškoj simfonijskog orkestra svoje besede predstavili su i Iva Antić,Sandra Mitrović, Aleksandar Arsić, Dušan Stevanović, Katarina Mitrović, Đorđe Stanković, Milan Babić, Filip Jovanović, Jelena Milošević i Nikola Đorđević.

- Želela sam da se prijavim na ovo takmičenje iz poštovanja prema onome što je predstavljao dr Zoran Đinđić i zato što sam imala šta da kažem. Pobeda mi nije bila motiv, nadam se da je publika osetila koliko sam emocija unela u besedu - rekla je pobednica ovog takmičenja.

Kako piše na zvaničnom sajtu Demokratske stranke, njen potpredsednik Goran Ćirić rekao je da su besede u Nišu bile najbolje do sada.

- Atmosfera u sali nas je vratila u vreme koje smo proveli sa Zoranom Đinđićem, osetio se taj duh i mnogi od besednika su me motivisali za dalji rad - rekao je Ćirić.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je citat Zorana Đinđića "Zalažem se za urbano, civilizovano i evropsko društvo, a protiv diktature."

Nakon kvalifikacija u Svilajncu, Novom Sadu, Subotici, Kragujevcu, Nišu, Rumi, Beogradu, Vranju i Kikindi, finalno tačmičenje će biti održano 12. marta u Beogradu.

Prošlogodišnji pobednik kvalifikacija u Nišu Nikola Veličkov, tadašnji maturant Ekonomske škole u Nišu, besedom "Oni koji će tek ustati" osvojio je treće mesto na finalnom takmičenju

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban

    20:01 // 26. 2. 2014.

    Budućnost je u ovim, mladim,lepim ,pametnim ljudima.
    A imaju i divnog,uzora,Zoran Đinđića.
    Poštovanje,omladino.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: