Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:27, 26. 10. 2023.

Niš tradicionalno na "crnoj listi" najzagađenijih gradova, Pirot prvi put, ali je "gori" i od Pekinga

zagađenje vazduha Niš 6. godinu zaredom prekomerno zagađen, a Pirot prvi put; foto: JV/Ljubica Jocić

Zvanična ocena kvaliteta vazduha u Nišu i Pirotu za 2022. godinu je ista - bio je prekomerno zagađen. Najveći grad na jugu je sada već tradicionalno na toj "crnoj listi", šestu godinu zaredom, a u Pirotu su u prvoj godini merenja suspendovanih čestica podaci već pokazali da je zvanično grad sa najzagađenijim vazduhom na jugu. Iz Eko Straže navode da je Pirot jedan od srpskih gradova koji je zagađeniji od Pekinga, a napominju i da prema novim podacima u Srbiji čak 18.000 ljudi godišnje umire od aerozagađenja, te da je to "tekuća humanitarna katastrofa koja je apsolutno marginalizovana od strane institucija".

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Vasa

    10:43 // 26. 10. 2023.

    A ona zgrada sto se zida uz odzak kod toplane nerazmeju ljudi.Jel ce da onaj odzak orosava ili da jonizuje vazduh posto im je blizu .

  • Pirocanac

    10:56 // 26. 10. 2023.

    Ceo Pirot nam smrdi na otrove tj gumu.

    • bivsi tigrovac

      12:26 // 26. 10. 2023.

      Ja bih taj tigar zatvorio,truju radnike za male pare a truju i ceo grad.Jedino se sns menadzment bogati i kupuje stanove po EU.

  • Boki

    11:26 // 26. 10. 2023.

    Jwl ce se zida i obdaniste tu nwgde oko toplanu posto se zida zgrada uz odzak.Treba obdaniste.velika zgrada,veca od odzak.

  • Briga za narod

    20:23 // 26. 10. 2023.

    Jednom je jedna funkcionerka, inace lekar, upitana na tv-u da prokomentarise katastrofalno zagadjenje, rekla: " A Vi, zasto zivite u zagadjenoj sredini ?! Preselite se na Zlatibor ako hocete cist vazduh! " Tako savetovani verovatno treba da prodamo ovdasnju imovinu (na primer, onima koji pretenduju na ovaj deo drzave) i kucimo se na Zlatiboru. I da sjasemo vise sa tim zagadjenjem...

  • Slavka Kartal

    09:56 // 27. 10. 2023.

    Pitam se da li je ovo stvarno moguće ,ko može da poveruje u ove podatke ,pre izvesnog vremena sam pročitala kako je Zrenjanin a za njim i Kikinda bili najzagađeniji gradovi o čemu se ovde radi.Zrenjanin a i Kikinda su davno gasifikovani i individualna gazdinstva a i gradska toplana ,otkud u Zrenjaninu takvo zagađenje za sada nema industrije koja zagađuje ,što je nekad bilo sada ne radi.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: