Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:16, 12. 8. 2020.

Niš usred sezone sa jednim građevinskim inspektorom koji se bavi građevinom, ostali kontrolišu kafiće

krov Kažu dok građevinski inspektori ne rade "cveta divlja gradnja"; foto: JV

Da u Nišu sprovođenje mera protiv širenja korone kontrolišu i oni inspektori kojima to nije posao, građani su već upoznati, a prema novim svedočenjima zaposlenih u Gradskoj upravi najviše trpi građevinska inspekcija. Objašnjavaju da od 6 gradskih građevinskih inspektora koliko ih ima u Nišu, više od mesec dana taj posao radi jedan čovek. Novinari nisu uspeli da dobiju objašnjenje nadležnih o tome, ali zaposleni jesu - rečeno im je da su oni od sada "inspektori Gradskog kriznog štaba i da to znači da ćute i rade šta im se kaže".

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Siky67

    12:03 // 12. 8. 2020.

    Građevinska inspekcija i katastar su legla i epicentri korupcije. Nekome ko prvi put dođe u naš gradić, posle samo par minuta, ovo će biti jasno. Zgrade od 10-50 stanova a nigde parking?! Kako je to moguće kada postoji pravilo po kojem je na broj izgrađenih stanova predviđen minimalan 8broj parking mesta? Naravno, jedini odgovor je: KORUPCIJA!

  • Očajna

    14:15 // 12. 8. 2020.

    Na novoj zgradi u centru grada komšija je podigao krov da bi sebi napravio terasu. Zbog toga već više od godinu dana trpimo curenje sa plafona, buđ, vlagu... i nikom ništa. Građevinska inspekcija dolazila X puta, pisala zapisnik, donosila zaključke o bespravnoj gradnji i naloge da se krov vrati... i sve samo papiri, od rešenja problema ništa...

  • AntiPA

    15:44 // 12. 8. 2020.

    Da li bilo ko jos veruje da postoji drzava?

  • Stanko

    14:51 // 12. 8. 2020.

    Po ovome ispada da se potreba za vadjenjem gradjevinske dozvole suspenduje dok se ne proglasi kraj epidemije? Idem ja sto pre po majstore i materijal pa da nadzidam svoju zgradu. Hocu svoj deo, necete da me prevarite.

    • Očajna

      15:22 // 12. 8. 2020.

      Tačno tako! Svi da dogradimo po jednu terasu, sprat, ili šta već :):):)

  • GospodoProsvetni Škole ne rade

    15:27 // 12. 8. 2020.

    Gospodo inspektori o čemu vi pričate, prosvetni inspektor vam je hemičar,zastita životne sredine i ko zna šta još uhlebili ste se na državnoj grbači pa vam smeta kontrola. škole preko leta ne rade pa šta hoćete dokoni da sedite.Trošite državne pare za džabe prošla ta vremena u kontrolu nego šta.

    • OTPOR

      09:24 // 13. 8. 2020.

      Profesori i vaspitači nemaju raspust. Inspektori ne kontrolišu decu, već rad škola i vrtića u smislu zakonitosti u radu.

  • dragoljub stamenković

    13:13 // 12. 8. 2020.

    A ko kontroliše dragstore u Episkopskoj ? Sve više prodavačice rade bez maski ili sa maskom spuštenom na bradu. Ne vrede opomene kupaca.

  • MilosNis

    11:38 // 12. 8. 2020.

    Pa sta cekajte zaposljavajte, sad je sansa imate na raspolaganju bar 50ak kandidata iz snsa, izbori prosli i mozete da radite sta hocete. Za svaku opstinu po 10 inspektora najmanje, samo nemojte da zaboravite svakom od njih novi sluzbeni auto da dodelite. Hajte ne gubite vreme Nislije jedva cekaju nove inspektore!

    • Realno

      17:03 // 12. 8. 2020.

      Nije potrebno ima ih sasvim dovoljno taman koliko treba nego muka je sto treba da se nesto radi!

    • Nishlija

      19:33 // 12. 8. 2020.

      Sluzbene automobile ce im obezbediti investitori koje treba da kontrolisu!! Slicno kao i Babic sto koristi auto

  • Можда је и нечињење намерно, ко зна

    21:37 // 12. 8. 2020.

    Овај податак вероватно знају сви инвеститори у Нишу.И тај један или неколико инспектора не могу да контролишу целу територију Града Ниша са селима и викенд насељима и заштићеним парковима природе (Сићевачка клисура, Бојанине воде и др)Зато зида ко где и како стигне. Нема страха.А још, ако знају да можда Град Ниш нема фирму која руши противзаконито изграђене етаже на спратовима!Што ноћ сазида, дан

  • Mara

    11:40 // 12. 8. 2020.

    Kafane i kafiće treba Retko ko sad zida nešto.Ima ih dovoljno

    • niski76

      12:06 // 12. 8. 2020.

      Na kojoj planini ti zivis? Sidji malo u grad da vidis, nikad se vise nije zidalo!

    • Radule

      12:22 // 12. 8. 2020.

      Gresite Maro, zidaju itekako. Koriste priliku jer znaju da je sistem i inace traljav i spor, a pogotovu sad u ovoj situaciji.

  • Ne razumem stvarno

    12:24 // 12. 8. 2020.

    Ne razumem zašto se u vezi ovoga podiže tolika prašina posao ko posao radni zadatak kao i svaki drugi zadatak mora da se radi nešto inače taj posao podrazumeva neki vid kontrole jel tako ili mi se pričinjava šta je problem okolnosti su takve šta sad...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: