Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:46, 9. 5. 2012.

| Društvo

Novi smer na Mašinskom fakultetu

Autor:M.S.Izvor:Južne vesti
masinski fakultet

Mašinski fakultet u Nišu prvi je tehnički fakultet na ovim prostorima koji je formirao potpuno novi smer, a pod nazivom Inženjerski menadžment.

Područje studija inženjerskog menadžmenta namenjeno je studentima koji su u svojoj profesionalnoj orijentaciji zainteresovani za planiranje, organizovanje, vođenje, nadzor i upravljanje delovima ili preduzećem u celini, kao i za poboljšanje i unapređenje procesa i efikasnosti poslovanja preduzeća.

Docent doktor Miloš Milovančević sa Mašinskog fakulteta objašnjava da smer kreće od ove godine i nada se pozitivnom odzivu jer ovakvo obrazovno preusmeravanje pruža mnogo mogućnosti u profesionalnim karijerama mašinaca.

- Smer omogućava da mašinski inženjer može da zna kako funkcionišu mašine, ali i pored toga da se bavi papirologijom, raspisivanjem tendera, odnosima sa javnošću i još niz pogodnosti. Mašinski fakultet u Nišu kreirao je osnovne akademske studije inženjerskog menadžmenta, tako da razvijaju svest diplomiranih inženjera menadžmenta o potrebi stalnog sopstvenog obrazovanja, usavršavanja ljudskih resursa u preduzeću, marketingu, savremenim komunikacijama međunarodnim integracijama, upravljanju investicijama i rizikom, primeni standarda koji se odnose na kvalitet, zaštitu životne sredine, zdravlja i bezbednosti zaposlenih, bezbednu proizvodnju hrane... - objašnjava Milovančević za Južne vesti.

On kaže da studenti na smeru mogu naučiti kako funkcionišu proizvodna preduzeća, osiguranja, bankarstvo, trgovina i još mnogo toga.

Postoje četiri modula na master studijama koje svi koji imaju završene fakultete mogu da upišu i savladaju sledeće oblasti menadžmenta: Menadžment u transportu i logistici, Međunarodni projektni menadžment i preduzetništvo, Industrijski menadžment i Energetski menadžment. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • tagada

    14:09 // 13. 12. 2012.

    Citam sta pisete i ne mogu da verujem da pojedini ljudi mogu biti tako ljubomorni na uspeh drugih i da povrh svega to pokazuju na tako ocigledan nacin.

  • Dupla tuga

    18:33 // 10. 5. 2012.

    Draga Jelena ja jesam jedan mis koji se nije ostvario ni u nasem gradu ni u nasoj zemlji. Zato sam pre 7 godina otisao i sada radim u Holandiji. Radim u struci, ocigledno uspesno cim me jos uvek nisu najurili. Inace sam 1978 godiste i studirao sam sa ovim velikim i cenjenim strucnjakom, tako da dobro znam ko je, kakav je i kako je zavrsavao fakultet.
    Tebi se zahvaljujem na prevodu, engleski mi je slabija strana jer ovde se nesto slabo koristi :). Zato sam otisao i ostavio tebi, njemu i vama slicnima da doprinesete ovoj zemlji i buducim generacijama.

    • toma

      20:48 // 11. 5. 2012.

      @jelena Tata profesor na jednom, stric prorektor na drugom i eto dva doktorata... Pride uvek uz neku stransku na vlasti i eto eksperta. Čudo neviđeno.

  • Zoran

    10:25 // 10. 5. 2012.

    U bre Dušice ti od ljubavi ne vidiš dalje od nosa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: