Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 24. 9. 2014.

| Društvo

Obeležen Dan opštine Dimitrovgrad

Autor:D.N.Izvor:Južne vesti
Dimitar-Stavrov-plusonline.rs.jpg
Svečana sednica povodom Dan opštine; foto: Dimitar Stavrov; plusonline.rs

Dugogodišnji dopisnik Sportskog žurnala, Slobode, Narodnih novina i nekadašnjeg Bratstva Dimitar Stavrov dobitnik je nagrade Opštine Dimitrovgrad za iskazanu izuzetnu humanost, nakon što je dobrovoljno dao krv čak 102 puta.

Šesdesetdvogodišnjem Stavrovu uručena je novčana nagrada u iznosu od 50.000 dinara na Svečanoj sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad, organizovanoj povodom praznika  Grada, Rođenja Presvete Bogorodice.

Opština Dimitrovgrad dodelila je priznanja i Ivanu Georgijevu, diplomiranom inženjeru arhitekture poreklom iz Gradinja, Vladimiru Maniću, dugogodišnjem dokumetarnom stvaraocu i prosvetnom radniku iz Niša, Stanici Granične policije, Udruženju Caribrod i vlasniku poslastičarske radnje Pčela, Erdenu Bilaliju, koji već 24 godine uspešno čuva porodičnu tradiciju.

2 Foto: Zoran MiloševićKako je prethodno najavljeno, svečano je, povodom Dana grada, otvoren i kupališni kompleks u Sportskom centru Park.

Povodom početka obeležavanja 145 godina postojanja osnovnog obrazovanja u Dimitrovgradu, predstavnici opštinske administarcije uručili su i stipendije najboljim učenicima škole Hristo Botev i Gimnazije Sveti Kirilo i Metodije.

Veliku pažnju građana i posetilaca privukao je i 11. Sajam agrobiodiverziteta u okviru čijeg obrazovnog dela je održana i javna rasprava o nacrtu Nacionalnog akcionog plana za organsku proizvodnju. Ovaj deo Sajma partnerski su organizovali Udruženje za razvoj organske proizvodnje „Biobalkan“ i Opština Dimitrovgrad, uz podršku programa SENSE koji  sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC), a finansira ga “Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA)”.

3 Foto: Ninoslav PotićTreću godinu zaredom Dimitrovgrađani su mogli da uživaju i u izložbi oldtajmara iz Bugarske u glavnoj Balkanskoj ulici.

Kulturni deo proslave Dana opštine Dimitrovgrad protekao je u znaku još jednog izvođenja “Ožalošćene porodice” Teatra Hristo Botev i otvaranja izložbe slika Zorice Kostić, umetnice poreklom iz Dimitrovgrada, koja je živela i radila u Nišu. Postavka obuhvata 30 dela iz opusa nastalog između 1960.i 1970.godine. Izložbu je otvorila Milica Todorović, umetnički direktor Galerije savremene umetnosti u Nišu.

Verski deo proslave Dana opštine Dimitrovgrad predvodio je episkop niški Jovan, a obeleženo je i 120 godina od izgradnje crkve koja je posvećena upravo  prazniku Rođenja Presvete Bogorodice.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • dz_abe

    14:11 // 24. 9. 2014.

    Pcela...MMMMM.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: