Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:07, 13. 3. 2014.

| Društvo

Održana prva tribina o izveštavanju u Toplici

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
TRIBINA.JPG
Internet portali jedino mesto gde se Topličani mogu informisati o aktuelnostima

U prokupačkoj Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“ održana je prva u nizu tribina „U pet do dvanaest“  na temu „Informisanje u Toplici i informacije o Toplici“.

Zaključak okupljenih je da je svakoga dana sve manje informacija o ovom kraju i da su jedino internet portali mesto gde se Topličani mogu informisati o aktuelnim dešavanjima. Ipak, po oceni učesnika tribine, u Srbiji je sve gori medijski mrak i, posebno televizije su se svele na promociju političkih stranaka i plasiranju nekulturnih sadržaja.

- Stanje u medijima je odraz stanja u društvu i na žalost teško je izboriti se sa time - rekao je novinar dopisništva RTS-a Nebojša Đorđević.

Dragan Ognjanović koji je zasposlen u Biblioteci ocenio je da u Prokuplju ne postoji televizija, ni radio koji će se baviti lokalnim temama, a da je početkom 2000. godine ova opština imala tri radio stanice i tri televizije.

- U poslednje vreme informišem se isključivo preko internet portala. Tu, što se tiče regionalnog tipa, mislim na Južne vesti i Jugmediu, a na lokalne Topličke vesti i Top novosti – kaže Ognjanović.

Tribina je trebalo da okupi novinare, predstavnike političkih stranaka, javnih preduzeća i ustanova, ali se od političkih predstavnika pojavio samo v.d. predsednika DS-a Nenad Radmanović. Nijedan predstavnik lokalne vlasti nije bio na tribini koje su, sa sličnim sadržajem, planirane da se održavaju jednom mesečno. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojša Đorđević

    16:33 // 14. 3. 2014.

    Kada je reč o opstanku Dopisništva, ono je za tebe, bata Janaćko, verovatno već zatvoreno. Srećom samo za tebe. Za većinu topličana ono je veoma značajna i potrebna institucija, koja uskoro puni 5. g.

    • mile

      19:37 // 14. 3. 2014.

      I pored toga sto puni 5 godina zasto onda kukate za mediski mrak u Toplici,kao da vas i nema.

  • Nebojša Đorđević

    16:25 // 14. 3. 2014.

    Gospodo Vi što znate, red bi bio da to i kažete. Ja znam da rad Radio i TV Toplice više niko nije hteo da finansira. Nejasno je i odakle tolika žal za njima, kada su mnogi jedva čekali da se to desi.

    • marko

      19:40 // 14. 3. 2014.

      Neko je zeleo da se Radio i TV ugasi da bi se formiralo dopisnistvo.

  • Veteran

    08:42 // 14. 3. 2014.

    Kada su Demoktate dosle na vlast, okacili su šest fotografija svog lidera u jedan broj Toplickih novina! Ako sada ne hvalis Laketica, nema objave! Krug, sve u krug!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: