Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:23, 19. 11. 2010.

| Društvo

Olakšice za razvoj nekadašnjih opština

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC – Na prvoj sednici leskovačke Gradske skupštine biće doneto više odluka koje treba da pomognu preduzetnicima koji žele da ulažu u nekadašnje opštinske centre i veća mesta poput Vučja, Grdelice, Predejana, Brestovca i Pečenjevce.

Zahvaljujući podršci lokalne samouprave Leskovca koja je zemljište i devastirane objekte JKP Vučja ustupila bez nadoknade, preduzeće Metalterm iz sela Gorina proširilo je svoje porizvodne kapacitete i uposlilo još pet radnika.

- Otvaranje pogona Metalterma u Vučju predstavlja jasan podsticaj i za ostale preduzetnike da vredi ulagati na našem području. Kada smo ušli u postupak ustupanja u zakup ovog zapuštenog i devastiranog objekta pre nekoliko meseci, imali smo na umu da je Miroslav Stanković ovaj posao radio ispod duda u svom selu. Ovakvi ljudi sa inicijativom i podrškom porodice, imaće i punu podršku lokalne samouprave - ističe Slobodan Kocić, gradonačelnik Leskovca.

Preduzeće Metalterm Miroslava Stankovića bavi se proizvodnjom peći na čvrsta goriva i trenutno zapošljava 23 radnika, od kojih je pet novouposljeno.

- Samim tim što smo dobili ove objekte možemo da proširimo proizvodnju i asortiman i povećamo broj radnika. Ja se nadam da ćemo na proleće, kada krenu novi proizvodi, jer pregovaramo sa jednom italijanskom firmom, biti zapošljavanja i novih ljudi. Trenutno radimo sa poznatim kupcima i isporučujemo oko sedam do osam hiljada jedinica proizvoda godišnje, što se iz meseca u mesec povećava - kaže Miroslav Stanković.

Gradonačelnik Leskovca najavljuje da će lokalna samouprava podržati domaće privrednike kod svih projekata koje budu imali, od Fonda za razvoj do SIEPE i omogućiti olakšice u svom domenu.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • IVORY

    18:24 // 19. 11. 2010.

    Jel samo za one koji su clanovi stranke ili?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: