Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:14, 9. 12. 2015.

| Društvo

Opština Bujanovac ipak neće finansirati TV prenose sednica

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Opstina-Bujanovac.jpg
Opština prihvatila reakciju NUNS-a; foto: JV

Nezavisno udruženje novinara Srbije pozdravilo je odluku rukovodstva Bujanovca da sa dnevnog reda sednice Skupštine povuče predlog odluke o finansiranju direktnih TV prenosa sednica lokalnog parlamenta.

Naime, na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Bujanovac, trebalo je da odbornici donesu odluku o tome da se direktno televizijsko prenošenje sednica ugovori sa doskorašnjim Javnim preduzećem RTV Bujanovac, a ova medijska kuća bi taj posao dobila bez javnog tendera.

U pismu upućenom predsedniku Opštine Nagipu Arifiju 4. decembra, NUNS je ukazao “da bi donošenje takve odluke predstavljalo grubo kršenje Zakona o javnom informisanju i medijima, Zakona o javnim nabavkama i drugih propisa koji se tiču raspolaganja javnim budžetskim sredstvima”.

NUNS je pismom podsetio i “da su jedinice lokalne samoprave dužne da naručivanje i finansiranje javnih nabavki realizuju isključivo u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, poštujući posebno načela efikasnosti i ekonomičnosti, obezbeđivanja konkurencije, transparentnosti postupka i jednakosti ponuđača” - navodi se u saopštenju.

Reakcija Udruženja je urodila plodom, pa je prethodni predlog povučen sa Dnevnog reda jučerašnje sednice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: