Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 17. 3. 2023.

Poskupljuju školarine na dva niška fakulteta - gde su najviše, gde najniže

Tribina Njuz Filozofski fakultet Niš 3 foto Južne vesti Milica Jovanović Sve poskupljenje, pa i školarine; foto: JV/M.J.

Iako su školarine na fakultetima u okviru Univerziteta u Nišu i dalje jeftinije u odnosu na druge univerzitetske centre i nisu menjane godinama, buduće brucoše Filozofskog i Građevinsko-arhitektonskog fakulteta očekuje povećanje školarina. Tim povodom, istraživali smo koje su cene školarina na niškim fakultetima, ali i razgovarali sa studentima o tome kako bi povećanje iste uticalo na njihov budžet, iz kojeg se neretko izdvaja i za druge troškove, od kirije do ishrane i knjiga.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Pera

    14:29 // 17. 3. 2023.

    A ovi privatni kalemarski fakulteti, Megatrend, Metropolitan, i ostali na 6 čekova? Jel rade štamparije za štancanje diploma da popune partijski kadar sa trustovima mozgova!

  • Milenkovic89

    14:55 // 17. 3. 2023.

    Čudi me da na Fakultetu umetnosti nisu povećali školarine, obzirom da su bankrotirali, a još su izgubili i zgradu koju im je uzela Agencija za restituciju.

  • Ivan

    17:13 // 17. 3. 2023.

    Brže, bolje, za našu decu...

  • Sluzbenik gradske uprave Nis

    19:40 // 17. 3. 2023.

    Glupa je ova moja generacija. Ima stranackih faksova po snizenoj ceni, ali moj predlog im je uclani se u SNS i ocekuj drzavni posao - kakvo ucenje to je za budale !

  • Filozof

    20:17 // 17. 3. 2023.

    Ne poskupljuje skolarina samo se uskladjuje cena skolarine sa znacajnim dvocifrenim povecanjem plata i penzija ...
    Zahvaljujuci odgovornoj politici koju vodi jedan "divlji Srbin", Srbija danas ima najveci privredni rast na planati, stotine i stotine puteva, Milosa i Lazara, malog Milosa koji uci kretanje na neravnom terenu, brzu prugu, nove bolnice, stadione i skole, fabrike i rudna bogatstva ..

  • Losmi

    20:29 // 17. 3. 2023.

    Patis skolarinu 300.000 din i sta dobijas za tu cifru?Knjige,skripte,sve kupujes o svom trosku,placas izlazak na ispit, sem predavanja profesora šta se dobija za taj novac?

    • Dobijes sipak

      23:50 // 17. 3. 2023.

      Dobijes mesto na birou...skuuupo mesto...

  • Stefan F.

    11:55 // 18. 3. 2023.

    Studente gledaju samo da opljackaju na svaki način, naprave takav raspored da ne možeš sve da postignes da bi bio samofinansirajuci. Lopovska država

  • GRADIMIR dr stomatologije

    13:50 // 18. 3. 2023.

    U vreme kada sam ja davno studirao bio mi je cilj da u roku diplomiram i krenem da radim jer su moji sirotinja bili.
    A kolege studenti crnogorci su studirali prosek 10-12g.Naravno na divlje stanovali u domovima,falš kuponi u restoranu i bili ti koji su organizovali žurke i razna druženja i voleli nas seljačiće da ubeđuju da mogu svaki ispit na svakom "faksu"da odrade za n...c.
    Mnogo su voleli Ni

    • Smuk II

      20:10 // 19. 3. 2023.

      @GRADIMIR dr stomatologije : Preteruješ,bez preterivanja i zlobe ti kažem!Možda je neko na osnovu rodbinskih veza položio 4-5 ispita ali... položiti 32 ispita /ekonomija, pravni...i ostali fakulteti/ za lovu-ej be!Da sam toliko love imao tj. moji roditelji , zašto bih uopšte i studirao? Doduše,ako si studirao '90-ih godina prošlog veka - možda ima i istine u tvom komentaru! '70-ih - nije moglo !

    • Vojkan protetika

      20:41 // 19. 3. 2023.

      Doktore Grade pa jedan od takvih što je dugo studirao i sređivao ispite drugima je sada u vlasti i to zamisli molim te Načelnik je!!!!
      Na žalost ali je istina.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: