Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:08, 18. 1. 2024.

"Predator kruži gradom i lovi 6.300 automobila godišnje" - niški gerilci postavili maketu pauka u centru grada

Urbana gerila - Pauk 1 "Najopasniji u periodu od 7 do 21 sat"; foto: Urbana gerila Niš

Satirično ukazujući na problem nedostatka parking mesta u Nišu i na “pauk” službu "Parking servisa" koja godišnje odnese više od 6.000 automobila, članovi Urbane gerile postavili su figuru pauka ispred zgrade Poštanske štedionice u centru, kao i tablu sa upozorenjem da vrsta pauka Aranea Vehiculum Predator obitava gradom, lovi automobile i ostavlja ih u svoje prirodno stanište kod Kvantaške pijace.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Soklen

    12:23 // 18. 1. 2024.

    Slazem se da nema dovoljno parking mesta ali se ne slazem da svako moze da stane i parkira gde god pozeli i da blokira saobracaj, celu traku, druge automobile. Mogla bi ta gerila da se pobuni protiv preprodavaca vozila koji uzurpiraju parkinge kod Amana, Rode, Disa, pogotovo parking mesta za osobe sa invaliditetom i da tamo stavi po jednog pauka.

  • Nislijche

    12:23 // 18. 1. 2024.

    I u cemu je problem?Ovo vam je ubedljivo najgluplja akcija zadnjih nekoliko godina!I treba da nose jos vise (samo nemojte da pocnete da se opravdate kako se skupa vozila ne dizu i ostale bla bla gluposti).Koliko samo kuca ima parking mesto u svom dvoristu a oni zauzmu trotoare i ulice?Kupiti, nego sta! Totalni parking javashluk u gradu i kad neko nesto pokusa da sredi eto ih ovi anarhichari!!!

  • Nikola

    12:46 // 18. 1. 2024.

    jednoga dana svemu dođe kraj. Nisu đzabe postavljali ograde po Nišu na ulicama i raskrsnicama.

  • Гага

    12:56 // 18. 1. 2024.

    ...сами се"пецају"...улелу у "мрежу"...зна се,шта може,шта не може...доста бахатости...

  • Deda

    15:10 // 18. 1. 2024.

    Gradu odgovara ovakvo stanje,više para, a šta rade da obezbede nova park. mesta.A moglo bi na neka(kod, bolnice, škola, bazena) prvi sat bez naplate!?

  • Sloba

    17:12 // 18. 1. 2024.

    Mada jeste malo parking mesta u gradu ne kapiram baš što se aludira na pauka. Da li se rešenje vidi u tome da se dozvoli parkiranje bilo gde ili da se drugačije targetira problem. Po meni glavni krivac je gradnje kako se to danas radi i to što ljudi žele da imaju više automobila nego što im njihov posed dozvoljava da imaju, ne ostavlja se prostor dvorišta, garaže postaju lokali. Pauk je poslednji

  • 1234567890

    21:01 // 18. 1. 2024.

    Da, da ... nedostatak , manjak osećaja za satiru /satiru narod/ u narodu je jedan od pokazatelja stanja u državi !
    "Ali , ako je tako - onda ništa" !

  • Zokix

    23:12 // 18. 1. 2024.

    A ko su ti sto im smeta pauk ko su ti gerilci. To je ta svemocna banda koja parkira gde zavrne jer im se moze imaju lovu da plate kaznu. Treba da se udesetostruci kazna.

  • Milošms

    06:41 // 19. 1. 2024.

    Kad bi svi parkirali u svoje dvorište umesto na ulici ispred kuće problema ne bi bilo, onaj ko nema dvorište nek plati godišnju kartu za parkiranje van svog poseda i od toga svaki kraj nek dobije parking garažu, ali da živimo u NORMALNOJ DRŽAVI.
    Evo ja ću da zasadim cveće pola na trotoaru, pola na ulici, nabacaću zemlju pa da vidim ko će da mi kaže da nije po zakonu, kad mogu auti, mogu i ja

  • Milošms

    06:50 // 19. 1. 2024.

    Evo prođi Čalije a i na ostalim mestima je isto, deca kad idu iz škole idu ulicom, majke sa kolicima jer su na trotoaru auta, ostavljati auto tako, ugrožavati tuđi život je zločin, ja imam 2 auta parkiram u dvorištu, 70% njih imaju dvorište, ostali neka plaćaju porez dok se ne nađe trajno rešenje, garaža za svaki kraj.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: