Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:02, 16. 1. 2021.

Protest protiv bahate vožnje ponovo u Nišu - zahteva se promena zakona

protest3-foto-vkeser Ovoga puta okupljanje ispred zgrade Suda; foto: V. Keser

I ove subote u 15 sati u Nišu će biti održan protest građana koji žele da ukažu na prebrzu i bahatu vožnju koja se ne sankcioniše, na nedostatak reakcije institucija, ali i da skrenu pažnju da počinioci brojnih nesreća u saobraćaju nisu adekvatno kažnjeni, te traže da se važeći zakon promeni. Ovoga puta, umesto na mestu nesreće koja je i "probudila" proteste, skup će biti održan ispred niškog Suda.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Veki

    10:15 // 16. 1. 2021.

    Pa sad policija pokazuje koliko je ili bahata ili ništa nije radila sa ovoliko kazni za 4 dana. Treba menjati zakon i pooštriti kazne za ovakva ubistv

  • Čudesni dribling

    10:23 // 16. 1. 2021.

    Ovo je samo jedan važan segment zbog koga se protestuje. Ima još hiljadu razloga za proteste. Građani, Srbi, braćo, 'ajde da se i tako obratim, ne dozvolimo da očevidno katastrofalnu vlast menjamo kad baš dovedemo cara do duvara, kao u slučaju svih prethodnih (Miloševićeve, Tadićeve...) Nema boljitka ako uvek krećemo od nule, čak i iz minusa, vlast se menja sa prvim znacima njene nedemok. prirode!

  • Bruno

    10:23 // 16. 1. 2021.

    U konkretnom slučaju, nije naš sugrađanin ubio dve osobe, nego blejograđanin. Zato i treba menjati zakon. Drakonske kazne za ubistva vozilima izazvana nasilničkom vožnjom, oduzimanja vozila, kao i trajno oduzimanje dozvole. Nije samo ovde nasilje u saobraćaju, nego u celoj Srbiji. Inače i dalje, i pored pojačane kontrole smo svedoci bahatog parkiranje i vožnje u celom gradu.

    • Petar petrovic

      11:52 // 16. 1. 2021.

      Totalno je nebitno dal je Beogradjanin ili nislija napravio tragichan udes - bitno je da se svi uzmu u pamet kako bi se ovakve stvari svele ne minimum !
      Nazalost Srbija ima lose propise i jos uvek korumpiranu policiju ... dokle god bude tako - desavace se ovakvi i slicni dogadjaji !

  • N. Jovanović

    10:46 // 16. 1. 2021.

    Očigledno da se Nišlije ne mogu prevariti. Protest je iniciran nebrigom gradske vlasti a personifikacija iste je nesposobna Gradonačelnica.

  • Miloš

    10:55 // 16. 1. 2021.

    Vozac sam kao i vecina, podrzavam protest!
    Protestvuje se protiv bahatih vozaca! Najvise protiv tatinih zasticenih bahatih vozaca!!!
    Nego Vulinu narod je tu da iskaze svoje ne zadovoljstvo svojim protestima, ALI POLICIJA TREBA DA RADI SVOJ POSAO NE CETRI DANA 365DANA!!!!

  • Petar petrovic

    10:59 // 16. 1. 2021.

    Poenta ovolikog kaznjavanja nije sprovodjenje bilo kakvog zakona vec isisavanja para iz narora. U svim normalnim uresjenim drzavama policiju mozes videti sa 3 km sve je obelezeno, tako da ljudi to znaju i ne pada im napamet da krse zakon, dok se ovi nasi kriju po civlnim automi coskoviima iza drceca... budi bog s’nama

    • Drda

      12:22 // 16. 1. 2021.

      Ziva istina, otkad znam za sebe saobracajna policija se krije iz zbunja, raznih prirodnih i neprirodnih zaklona, kamuflira se civilnim automobilima kao da je objavila rat sopstvenom narodu... Uzasno ponasanje. Cilj samo odrati sirotinju, preventiva nula. Sad nas jos dodatno mrze sto moraju da rade...

  • Sale

    11:00 // 16. 1. 2021.

    Pooštriti zakon,i uvesti doživotnu zabranu upravljanja vozilima za takva dela,a vozilo trajno oduzeti !

  • Nišlija komšija

    11:15 // 16. 1. 2021.

    Neće biti da je počinilac nasilničke vožnje naš sugrađanin gospodine Vuline ministre, već je N. S. iz Beograda sa Mirijeva. Stop lažnim saopštenjima i obmanama.

  • Da da

    11:26 // 16. 1. 2021.

    Juče su dovukli policajce iz svih gradova srbije u Niš kako bi demonstrirali silu. Snimali prekiračenja iz neobeleženih vozila,kažnjavali za sve sitnice,dok su mamini i tatini sinovi obavešteni da se primire ovih dana. Ovakvu očiglednu glupost može da smisli samo novi ministar policije,ili ti tetkino,sa sve gradonačelnicom i njenih pešes savetnika. Na ulicu bre,da im pokažemo čiju će decu da gaze!

  • Bata Petrović, dipl.kokoškar

    12:28 // 16. 1. 2021.

    Čemu bilo kakvi zakoni u Srbiji pa i u saobracaju.
    Mogu se doneti najjpravičniji, najliberalniji i najhumaniji zakoni- UZALUD.
    Nema ko da ih SPROVODI.
    Policija i sudstvo su NAJKORUMPIRNIJI ORGANI izvršne vlasti u drzavi.
    Možete danima da protestujete kontinualno a ne samo subotom 1 s@t - vrag je odneo šalu srpsko društvo je u celini PROPALO, jer se to propadanje od strane politikanata neguje

  • VRATIŠE SE DARDANCI

    12:41 // 16. 1. 2021.

    Prvo parkiraju na ŽUTA POLJA, pa onda na TROTOAR .

    Ima li niš SAOBRAĆAJNU POLICIJU ILI KO TO TREBA DA REŠAVA .

    Jutros ispred mosta u S Prvovenčanog trotoar pretvoren u parking,

  • Vozac

    12:41 // 16. 1. 2021.

    Jel mogu da se vide te kazne na sta se odnose? Meni je recimo potpuno nebitno da li je doticni ubica bio vezan. Nije pojas ubio malog Andreja, vec 180 na sat.

    • ja

      13:58 // 16. 1. 2021.

      bas tako 180 KM ubio malog Andreja. protest se odnosi zbog takve voznje. sam Gvozdenovic izjavio da su trke u nisu celog leta. zasto policija nije to sprecila? po meni rukovodstvo niskog sup-a nosi odgovornost za poginule. izjava ministra da nema te milicije koja moze da spreci nasilnicku voznju. to samo beze od odgovornosti.

  • BATA

    13:05 // 16. 1. 2021.

    Izgleda da pocelo da se preteruje?Izmena zakona?Bahatih ce uvek biti.Naravno da to sto se dogodilo je uzasno ali to se nije dogodilo zbog zakona(svaki zakon mora biti prilagodjen normalnim potrebama-da bude jasan i primenjljiv)već zbog neodgovornosti onih koji su dozvolili da se zakon prekrši.:Vozač(dokazivanje umeća) i roditelji(neodgovorni).Ko hoće ograničenjebrzine na još manje prvi će kršiti.

    • Goran

      13:47 // 16. 1. 2021.

      Da, izmena zakona. Ne da se smanji ograničenje, nego da se pooštre kazne za bahatu vožnju/parkiranje/ponašanje u saobraćaju. Da se ovakve situacije kao 4.1. ne kvalifikuju kao "teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju sa smrtnim ishodom" već kao "teško ubistvo sa predumišljajem". Da se rutinskim kontrolama proverava alkohol, a ne svetloodbojni prsluk i prva pomoć. Nulta tolerancija za alkohol.

    • ZOBS je loš, još je u koliziji sa pratećim aktima i treba ga menjati

      14:50 // 16. 1. 2021.

      Mihajlovićka i Okanović se posvetili ubeđivanju da treba crtati pojas Pepi Prasetu umesto da prepišu smislene zakone i podzakonska akta, recimo, Slovenije ili Hrvatske. Možeš li da prijaviš nekoga ko namerno pravi kolonu iza sebe ili nekoga ko nije usporio pred barom i da policajci izađu i izbiju mu pola minimalca iz novčanika? Kod nas se iživljavanje ne sankcioniše, a moralo bi.

  • Бранко Урошевић

    13:31 // 16. 1. 2021.

    Зато што је Н.Стаменковић аутомобилом без одговарајуће возачке дозволе убио нашег АНДРЕЈА и нашег ДЕЈАНА министар александар вулин је решио да осуди и казни 1700 НИШЛИЈА за 4 дана. Значи до краја године кажњених преко 150000. министре јасна нам је твоја освета зато што тражимо ПРАВДУ него реци ти нама какву казну ти тражиш за твог и нашег суграђанина Н. Стаменковића. Да видимо какав си ЧОВЕК.

  • Jasar

    13:36 // 16. 1. 2021.

    Manite se vidite da protest opet nama sto vozimo na poso lepe kazne za kriminalni 3km prekoracenja iz civilnih auta dusu nam uzese kriju se kao po zbunja sokaci iskacu na auta presricu preterase ga ako ovako nastave nez na sta ce ovo da izadje mnogo su bezobrazni postali bas ne kriju neljubaznost gradjani taj protest jos vise ljuti mecku da nas ujeda mante se

  • Mile

    13:47 // 16. 1. 2021.

    A sta je sa pesacima koji prelaze ulicu van pesackog prelaza i kad im je crveno svetlo na pesackom i koji nonsalantno prelaze ulicu dok razgovaraju telefonom??? Jel cemo i njih da sankcionisemo?

    • Jasar

      19:45 // 16. 1. 2021.

      Upravo tako jos masu rukama "kao pesacki aloo"

    • FoxMulder

      10:19 // 17. 1. 2021.

      Pešak ima pravo da pređe ulicu na delu puta gde je pešački udaljen više od 100 metara i ti kao vozač u tom slučaju a i u bilo kom slučaju gde čovek prelazi ulicu moraš da se ponašaš kao da je pešački baš tu iako ne postoji.

  • Jovan

    13:48 // 16. 1. 2021.

    Nije bitno odakle je vozač, policije nema na ulicama. Došli su sa strane, napunili nas prekršajima, otići će i onda će novi načelnik saobraćajne policije da popravi stanje? Neće. Smena načelnika saobraćajne nije trebala da se desi, riba smrdi od glave. Za ministra nema odgovornosti Virijevića? A za vas, Nišlije? Na noge ili pod noge.

  • Vjuer

    13:53 // 16. 1. 2021.

    Pre bilo kakve izmene Zakona o saobraćaju, potreban nam je Zakon o saobraćajnoj policiji.

  • Zakon za sve

    14:11 // 16. 1. 2021.

    Zasto svi izbegavaju sustinu protesta? Ko ovde izlazi na protest zbog toga sto neko nije vezan u kolima,ili sto mu je istekao rok trajanja prve pomoci? PROTEST JE ZBOG TOGA STO ZAKON NIJE ISTI ZA SVE!!!Boli ... tatine sinove za kazne,platice to tata,ili ce pozvati nekoga ko ce to da sredi. Zatvor za teze prekrsaje,pa ce se videti da li ce biti jos divljanja po ulicama

  • Mara

    14:15 // 16. 1. 2021.

    I treba.Podržavam vas.Mora napokon narod da se digne

    • Oneway

      22:13 // 16. 1. 2021.

      Ti maro dizas li se uopšte?, sne menja se nista sem nasih budjelara koji od mesec do mesec budu prazni, pa jos ovo stiskanje naroda sa ovim stiskanjem na svaku cosku ajde molim te verovatno nemas ni dozvolu kamo li kola pa tu lako da klepeces...

  • miodrag-mica

    14:16 // 16. 1. 2021.

    Protest je upućen MUP-u ,gradskoj policiji i starešinama ovog grada,žeiimo da okončamo pospanost i inertnost samog sistema i kod lokalnog rukovodstva probudimo EMPATIJU i brigu za Nišlije i ostale građane

  • Bruno

    14:38 // 16. 1. 2021.

    @petar p. Napisao sam u konkretnom slučaju. Po ministru Volinu kao da samo Nišlije prave udese i prekršaje. Bez mitrovića, babića i ostalih povlašćeni

  • neizmerno žalim što ne mogu prisustvovati protestu, ali sam svim srcem uz sugrađane koji žele uređen grad

    14:54 // 16. 1. 2021.

    profesionalnu policiju i pravosuđe. Poreska policija mora krenuti sa unakrsnom proverom imovine i prihoda saobraćajaca i sudija prekršajaca, jer je to prvi korak ka uređenom društvu. Kada postoji motiv za profesionalnim radom onda će zavladati red.

  • Jasar

    15:14 // 16. 1. 2021.

    Aman ljudi jel ste toliko dokoni, jel znate sta ocete?, jel ste svesni sta ste uradili navukli ste gnev saobraćajne da sad i te babe sto se deru po ulicu sto negoduju ima da im izadje na nos sto navikli van pesackog, itd. Jel treba vozaci kontra protest zbog bahati pesaka sto se bacaju na ulicu gde stignu?!!??!

    • Peđa

      17:01 // 16. 1. 2021.

      Pa to su vozači trebalo ranije da misle. I treba da ih sankcionišu. Već više meseci unazad se divlja i bahati brzom vožnjom. Znaju ljudi dobro šta hoće, a vozači neka uspore i neka krenu ranije tamo gde treba da stignu, a ne da gaze decu i nedužne ljude. Pogledaj koliko je smanjeno vreme na semaforu za pešake. I to treba da se promeni. Vozi kako treba i nećeš imati problem.

  • Nislija

    16:05 // 16. 1. 2021.

    Podrska za prisustvo policije na odredjenim mestima u gradu,
    ali STOP izivljavanju i teroru nad nama normalnim vozacima i trazenju dlake u jajetu...Ko je dugo vozac zna da uvek moze da se nadje nesto za sta mogu napisati kaznu.Ovo sto rade je klasicno punjenje budzeta.
    Bruka.

    • slavko

      19:33 // 16. 1. 2021.

      Sve to lici na odmazdu,zbog njihovog nerada i sada prozivke ali politika je tu najveci krivac.SNS je najvece zlo za ovaj narod,kraj im je blizu!

  • Ivan

    16:36 // 16. 1. 2021.

    Vlastodrsci su se ocigledno naljutili na gradjane Nisa jer su ustali protiv selektivne primene zakona i mizernih kazni za decu bogatih i bliski vlastima pa su odlucili da kaznjavaju sve sto stignu promasivsi poentu zbog kojih se protesti organizuju. Nije stvar u tome da se pisu kazne koje se ne pisu u drugim gradovima vec da bukvalno svi znaju sta ih ceka kada naprave prekrsaj u saobracaju.

  • Pepe l.tv. Niš

    18:13 // 16. 1. 2021.

    Sud je pravo mesto za protest, jer sudije vedre i oblače kako im se hoće i ne dozvoljavaju nikome da im se meša u odluke, čak ni građani u čije ime sude. Sudije trebaju da imaju samostalnost u donošenju odluka, ali ne smeju, što veoma često rade, da izriču kazne ispod minimuma. Zalažem se da takve presude budu automatski poništene, a predmetni sudija bude pozvan na odgovornost.

  • Brat

    00:20 // 17. 1. 2021.

    Bio i opet ću na ovim protestima zbog bahatih maminih i tatinih sinova ,ali sugrađani moji malo nas je ,izađite ,podržite to je za budućnost naše dece,sramota ovoliki grad a nema nas danas ispred suda ni 1000,pa niko nam neće to završiti umesto nas,a mi se busamo na društvenim mrežama iz toplih soba .Loši smo ljudi i nas pogađaju samo stvari lične prirode zato i živimo u ovom cirkusu,sramota !!!

    • FoxMulder

      10:16 // 17. 1. 2021.

      Hoću da podržim građanski protest ali ne želim da budem deo nečega što će na kraju neko iz politike iskoristiti u svoje svrhe. I ne želim da me vode ljudi iz raznih službi koji se ubacuju u sve ovakve proteste i preuzimaju kontrolu nad njima. Tolka ovca baš nisam.

  • ISTINA

    15:02 // 17. 1. 2021.

    MNOGO TOGA NIJE KAKO TREBA. PITAM JA VAS KAKO JE MOGUCE IZDATI PRVO LEKARSKO UVERENJE ZA KONZUMENTE RAZNIH DROGA, KAKO JE MOGUCE DS REGISTROVANIM UZIVAOCIMA NARKOTIKA TA ISTA POLICIJA IZDAJE DOZVOLE ZA VOZNJU A DA NE KAZEM DA ZNA I DA SE MNOGI REGISTRUJU KAO NARKOMANI DA BI MOGLI I DA PRODAJU ISTU. E PA VIDITE DOKLE SMO DOSLI KAO NAROD I KAO DRUSTVO!!!

  • mare70

    23:06 // 17. 1. 2021.

    ne dozvoliti da se polaze pre 25 god.Ocigledno da do tada nisu dovoljno zrela deca.

  • Pridruzujem se BRAT-u

    02:20 // 18. 1. 2021.

    Kao sto rece "BRAT"-zalosno je da smo grad sa 200000 ljudi,a juce ispred suda nema ni 1000 ljudi...SRAMOTA.
    Ja cu i naredne subote dati podrsku za cilj protesta -PROMENA ZAKONA i da se digne glas povodon stravicne nesrece u Duvaništu,da organi rade svoj posao bez tajni,ali me mnogo boli činjenica ,da kada se otvara Lidl ispred njega čeka 2000 ljudi,ispred Dis-a pljeskavice dzabe -isto ,a juce ..

  • Jasar

    18:56 // 19. 1. 2021.

    A sta je sa pesacima telefonima u ruke?! Slusalice, iskakanje na sred ulice ocete malo njih????

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: