Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 9. 5. 2014.

| Društvo

Prva "Nebeska trka" u Srbiji kreće iz Niške Banje

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
skyrunnner-dolomites-sky-race-2012-photos-26.jpg
Foto: www.trailrunningspain.wordpress.com

Prva “Sky race” odnosno “nebeska trka” u Srbiji, na kojoj će učestvovati 224 takmičara, biće održana u subotu, 10. maja, na Suvoj planini.

102 trkača i 122 planinara iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Italije, Velike Britanije, Irana, Bugarske, SAD i Srbije krenuće sutra u 8 sati iz centra Niške Banje.

Staza “Sokolov put” ide preko Koritnika, Crnog kamena, Mosora i Sokolovog kamena do Trema. Posle izlaska na najviši vrh Suve planine, svi takmičari treba da se spuste do Bojaninih voda preko Devojačkog groba, gde završavaju avanturu.

- Zamislite distancu polumaratona a da treba da se popnete do Midžora sa nivoa mora. To je jedna od najtežih jednodnevnih ruta u našoj zemlji, sa najjačim usponom i sjajnim vidikovcima duž grebena Suve planine - poručuju organizatori.

profil Profil trke

Dužina trase je 22 kilometra, vremensko ograničenje za trkače je 7 sati, a za planinare 10 sati.

Prema propozicijama, “Sky race” spada u srednju kategoriju trka u planini, pošto staza nije kraća od 22 km niti duža od 50 km, a uspon je veći do 1.300 metara nadmorske visine.

Trku organizuje Savez ekstremnih sportova Srbije, Udruženje fristajlera, Turistička organizacija Niš i opština Niška Banja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: