Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 23. 10. 2014.

| Društvo

Romi u naselju Crvena Zvezda dobili struju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
sijalica-gori.jpg
Došla struja posle skoro pola godine, arhivska fotografija

Posle 5 meseci stanovnici jednog od najvećih romskih naselja u Nišu ponovo imaju struju, a kako kažu, ubuduće će redovno izmirivati račune kako ne bi ponovo bili u problemu.

Dug od oko 9 miliona dinara nije u potpunosti plaćen, ali prema rečima koordinatora za Romska pitanja Igora Paunovića, jeste jedan njegov deo i to zahvaljujući anonimnim donatorima.

Nije sve plaćeno, ali jeste dovoljno da se pusti struja. Sinoć smo bili u naselju sa predstavnicima “Jugoistoka” i svi su se složili da će ubuduće biti redovne platiše, jer znaju kako im je bilo prethodnih 5 meseci bez struje - kaže Paunović.

On objašnjava da u naselju postoje samo dva brojila i da je dogovor sa “Jugoistokom” da se postave privremena merna mesta na svakom objektu kako bi svaki korisnik znao koliko je potrošio.

Stanovnicima Crvene Zvezde to odgovara, jer do sada je bilo situacije da neki hoće, a neki neće da plate i tu je nastajao problem - priča Paunović.

jugoistok Bulatović (u sredini) i Panović (desno) sa Romima, foto: NTVDirektor “Jugoistoka” Darko Bulatović rekao je da je postignut dogovor sa “EPS Snabdevanjem” i da će ubuduće korisnici morati redovno da izmiruju svoje obaveze ili će ponovo ostati bez struje.

Podsetimo, struja u naselju Crvena Zvezda isključena je krajem juna i pored sporadičnih uplata i brojnih protesta meštani ovog dela Niša bili su u mraku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milosrdi andjeo

    17:52 // 24. 10. 2014.

    Neverovatno licemeran odnos Darka Bulatovica. Samo nisu oni krivi, krivi smo mi koji trpimo i biramo takve ljude da nas vode. Mi smo slepci.
    Pitam se kada ce Srbin da progleda

  • Pravda

    09:07 // 24. 10. 2014.

    Prošetajte ovim naseljem i prebrojite sve mlade i radno sposobne žitelje.Umesto socijalne pomoći, neka ih Grad angažuje da odrade svoja dugovanja.

  • Ne lažite narod

    21:40 // 23. 10. 2014.

    Je l' ovi misle da smo mi toliko glupi ?Kakav bre anonimni donator, kakve gluposti !? Otpisali im dug ali kriju jer ostalim nišlijama koji kao "ugrožavaju prava" ovima,isključuju struju za par hiljada

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: