Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:43, 25. 8. 2014.

| Društvo

SNS osuđuje Andrejevićevo ponašanje

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
perisic
I Perišić kritikuje svog bivšeg šefa kabineta, foto: JKP "Naisus"

Prvi čovek Niša Zoran Perišić osudio je neplaćanje računa za komunalije direktora Vodovoda i narodnog poslanika Dejana Andrejevića, a šef poslaničke grupe SNS u Narodnoj Skupštini Zoran Babić je “ogorčen neozbiljnošću” Andrejevića.

babic Babić: "Ogorčen sam!", foto: RTSUkupna dugovanja od skoro pola miliona dinara, koja ovaj visoki funkcioner Srpske napredne stranke ima prema preduzeću “Objedinjena naplata”, kose se, kako kaže Babić, sa stavovima stranke i zaslužuju svaku kritiku.

-  Ljudi koji se danas bave politikom moraju da daju primer doslednosti, odgovornosti i lojalnosti državi. Da budu prvi koji će plaćati račune, prvi koji će plaćati porez, koji će ustupiti mesto starijem, prvi koji će se ponašati pristojno, a ne bahato. Ogorčen sam kada se neko tako ponaša bez obzira koju člansku kartu imao i bez obzira koga poznavao - kaže Babić.

Za gradonačelnika Niša i predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke, kako sam kaže, neprihvatljivo je da neko, bio to funkcioner ili građanin, ne plaća račune. 

- Tačno je da gospodin Andrejević ima te ugovore i njegovo objašnjenje je da prva dva meseca nisu prošla u službi koja je trebalo da vrši odbijanje. Što se mene tiče ja smatram neprihvatljivim neplaćanje računa od strane bilo koga - rekao je Perišić.

Ipak, i pored svega, Perišić je rekao da je on kao gradonačelnik nemoćan da bilo kako kazni Andrejevića, naglasivši da kazne mogu da sprovedu preduzeća i ustanove kojima se duguje, jer "oni imaju mehanizme za to".

andrejevic-*naisus*.jpg Andrejevića osuđuju i kolege iz Skupštine i kolege iz Gradskog odbora, arhivska fotografijaPodsetimo, Dejan Andrejević, sekretar Gradskog odbora SNS u Nišu, trenutno za komunalije duguje ukupno 438.836 dinara.

Sa “Objedinjenom naplatom” je dva puta sklapao ugovore, ali je neredovno plaćao i rate i redovnu potrošnju, pa mu se sada dugovanja naplaćuju administrativnom zabranom.


DS: Računi moraju da se plaćaju

mikica Stanković kaže da su pred zakonom svi isti, foto: facebook Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke, inače službenik niškog Vodovoda Miodrag Stanković, kaže da ne može da komentariše konkretan slučaj neplaćanja računa direktora JKP “Naisus”, jer, kako je rekao, nije upoznat sa svim činjenicama.

Ipak, Stanković je naglasio da je plaćanje računa obaveza za sve korisnike.

- I pored teške ekonomske situacije, malih plata i ugrožene egzistencije naših sugrađana, računi moraju da se plaćaju redovno. Pred zakonom su svi jednaki i svi moraju daizvršavaju obaveze bez obzira kog su političkog opredeljenja i na kojoj su funkciji u društvu - kaže Stanković.

Ovi tekstovi nastali su kao deo projekta "Susteinable development of Investigative Journalism in South Serbia" koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kalimero

    11:04 // 27. 8. 2014.

    Perišić osudio Andrejevićevo ponašanje, pa šta je bre ovo? Perišić ne radi ništa sve dok ne dospe u javnost, a kad dospe sve gura pod tepih i pravi haos... Kuku majko od takvog gradonačelnika.

  • bivsi DS....

    10:16 // 27. 8. 2014.

    na zalost, dragoljub stamenkovic je u pravu.....
    ali ni vi dragoljube sa vasom politickom opcijom i kadrovima niste mnogo bili bolji.....
    ovo su sve vasi odmetnici....

  • dragoljub Stamenkovic

    20:47 // 26. 8. 2014.

    Glasali ste za takve primerke!

    • nislija bre

      01:53 // 27. 8. 2014.

      Jok SUMI za tebe cu glasam

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: